Vrancea: Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin metoda 'Accidentul - destructurată de poliţişti

Vrancea: Grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin metoda 'Accidentul - destructurată de poliţişti

O grupare infracţională specializată în înşelăciuni prin metoda "Accidentul", din care făceau parte doi bărbaţi şi două femei din municipiul Focşani, a fost destructurată de poliţişti, a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea.

Potrivit sursei, la data de 2 mai, ora 16,46, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiul Focşani au fost contactaţi prin 112 de un bărbat, care a relatat faptul că soacra sa, în vârstă de 77 de ani, din municipiul Focşani, a fost contactată pe telefonul fix de o persoană necunoscută care încearcă să obţină de la aceasta suma de 5.000 lei, sub pretextul că fiica sa a avut un accident şi urmează să vină la domiciliul său pentru a ridica banii. La locuinţa femeii s-au deplasat poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale al Poliţiei Municipiului Focşani, iar la un etaj al blocului, în apropierea uşii de acces a persoanei vătămate, a fost depistat un tânăr de 19 ani, din localitate, care a fost condus la sediul poliţiei pentru audieri.

În urma activităţilor desfăşurate de poliţişti, duminică, au fost efectuate patru percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate cartele SIM, telefoane mobile, un detector de metale şi înscrisuri despre care există suspiciunea că au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Focşani un bărbat în vârstă de 20 ani şi două femei în vârstă de 22, respectiv 29 de ani, suspecţi de săvârşirea altor două infracţiuni de înşelăciune.

"În urma documentării activităţii infracţionale a celor trei, s-a stabilit faptul că în data de 1 martie aceştia au săvârşit două infracţiuni de înşelăciune prin modul de operare metoda 'Accidentul' în dauna a două femei de 81, respectiv 82 de ani, ambele din municipiul Focşani, care au înmânat sumele de 10.000 de lei şi 900 de euro, respectiv 8.000 de lei, unor persoane necunoscute care le-au apelat telefonic, spunându-le că fiicele lor ar fi fost victimele unor accidente rutiere şi trebuie să achite suma de 32.000 de lei în vederea efectuării unor operaţii", au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

Tânărul de 19 de ani a fost arestat preventiv pe o perioada de 30 zile.

De asemenea, tânărul de 20 de ani şi una dintre cele două femei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor celor implicaţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

4 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

5 Marea păcăleală / Cât ficat conțin de fapt conservele de pate