Vrancea: Inundații în Adjud și patru comune; nu a fost necesară evacuarea populației

Vrancea: Inundații în Adjud și patru comune; nu a fost necesară evacuarea populației

Orașul Adjud și patru comune din județul Vrancea au fost inundate ca urmare a precipitațiilor abundente căzute în ultimele 24 de ore, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, locotenentul Paul Petruț Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

'Ca urmare a apei rezultate din cantitățile mari de precipitații au fost inundate comunele Gugești, Urechești, Biliești, Ploscuțeni și orașul Adjud. A plouat mult și s-a strâns apa în zonele mai joase sau în alte situații, canalizarea nu a mai făcut față. Nu a fost necesară evacuarea populației din zonele afectate și nu au fost victime. Este o situație preliminară, iar echipajele ISU Vrancea se află în localitățile afectate', a declarat locotenentul Paul Petruț Bîndar, purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea.

La Gugești, pompierii au intervenit cu 2 autospeciale și 2 motopompe, iar la Urechești, Biliești și Ploscuțeni s-a mers cu câte o autospecială și o motopompă.

De asemenea, pompierii au intervenit și în municipiul Focșani pentru evacuarea apei din trei garaje subterane și un subsol.

În baza ordinului prefectului județului Vrancea, de pe 11 octombrie, ora 18,00, a fost activată grupa operativă județeană.

Județul Vrancea se află sub avertizare meteorologică și hidrologică de cod portocaliu.

AGERPRES / (A — autor: Gabriel Apetrii, editor: Marius Frățilă)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mare lovitură pentru Kremlin. Kârgâzstan și Kazahstan adoptă alfabetul latin, renunță la cel chirilic: „Russkiy Mir se destramă”

2 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă

3 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…

4 SUA răspund Rusiei cu USS Gerald R. Ford - cel mai modern și scump portavion construit vreodată. Nava, pregătită de prima misiune

5 VIDEO Soldații Rusiei se răscoală. Ce-a pățit un ofițer de top care i-a amenințat pe noii recruți: ”Sunteți toți carne de tun!”