Vrancea: Preşedinţii secţiilor de votare care nu au putut fi contactaţi de BEJ, căutaţi cu poliţia

Vrancea: Preşedinţii secţiilor de votare care nu au putut fi contactaţi de BEJ, căutaţi cu poliţia

Preşedinţii desemnaţi ai secţiilor de votare care nu au putut fi contactaţi până în prezent de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Vrancea sunt căutaţi de reprezentanţii Primăriei şi cei ai Poliţiei pentru a se clarifica situaţia acestora.

"Pentru cei care nu au răspuns deloc la telefon, am luat legătura cu primarii şi cu posturile de poliţie din localitate să îi caute, să vedem ce se întâmplă, dacă mai sunt sau nu în ţară", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al BEJ Vrancea, Cristina Stoica.

Potrivit sursei citate, este vorba de patru persoane desemnate preşedinţi de secţii de votare la Referendumul din 6 - 7 octombrie, care nu au putut fi contactate până în prezent. Situaţia acestora trebuie clarificată rapid pentru a se poate dispune, dacă este cazul, înlocuirea lor.

Preşedinţii secţiilor de votare pot fi înlocuiţi până în ziua anterioară votării şi, în unele cazuri excepţionale, chiar şi în ziua votării.

La nivelul judeţului Vrancea au fost desemnaţi 358 de preşedinţi în tot atâtea secţii de votare, amenajate în cinci oraşe şi 68 de comune. Un număr de 56 de preşedinţi au făcut cerere de retragere din funcţie şi au fost înlocuiţi în cursul zilei de marţi. AGERPRES / (A - autor: Dana Lepădatu, editor: Irina Poenaru, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...