Vrancea: Secţia de Cardiologie a SJU Focşani - închisă pentru igienizare, după ce o asistentă a fost confirmată cu COVID-19

Vrancea: Secţia de Cardiologie a SJU Focşani - închisă pentru igienizare, după ce o asistentă a fost confirmată cu COVID-19

Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani a fost închisă, în cursul zilei de sâmbătă, pentru igienizare, după ce o asistentă a fost confirmată pozitiv cu COVID-19, informează prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

"Ca urmare a confirmării unui caz de COVID-19 în rândul personalului medical de la Secţia de Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă 'Sf. Pantelimon' Focşani, în secţie au fost stabilite măsuri clare. Unii dintre pacienţi vor fi duşi la spitalul suport Adjud, alţii, care pot fi externaţi şi izolaţi la domiciliu, vor fi externaţi. Se va face o dezinfecţie completă a secţiei şi de luni se reia activitatea cu tot personalul apt. O parte din personalul secţiei a fost testat, vor fi testaţi şi restul. Sperăm ca până luni să avem rezultatele şi cadrele medicale să se poată întoarce la lucru", a declarat, pentru AGERPRES, prefectul Gheorghiţă Berbece.

Din primele date ale anchetei epidemiologice, virusul ar fi fost adus în spital de un pacient, un om al străzii, care a fost tratat la această unitate spitalicească şi ulterior a prezentat simptome, fapt pentru care a fost testat pentru COVID-19. Testul a ieşit pozitiv, iar bărbatul a fost transferat încă de acum câteva zile la spitalul municipal Adjud.

În secţia de Cardiologie a SJU Focşani erau internaţi, sâmbătă dimineaţă, şase pacienţi.

Potrivit unor surse din cadrul spitalului, şi o parte din pacienţii secţiei de Chirurgie, suspecţi de COVID-19, au fost transferaţi, în cursul zilei de sâmbătă, la spitalul municipal Adjud.

În cursul acestei săptămâni, secţia de Nefrologie a SJU Focşani a fost închisă după ce două cadre medicale au fost testate pozitiv. În total, opt cadre medicale de la SJU Focşani au fost confirmate pozitiv la COVID-19, iar vineri a fost confirmat pozitiv şi managerului unităţii medicale, Constantin Mândrilă, acesta fiind în izolare la domiciliul ales.

La nivelul judeţului Vrancea au fost raportate, sâmbătă, un număr de 116 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-COV-2.

Joi, prefectul Gheorghiţă Berbece şi PNL Vrancea au anunţat că au solicitat preluarea Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" Focşani de către armată pentru ca unitatea medicală să nu devină "un al doilea caz Suceava". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Document / Fugarul Rizea a dezvăluit personajul care l-a „pensionat” pe Crin Antonescu!

2 Vai, a luat pisi COVID și-i pute la minister! „Avem un pişat de spirt pe etaj“

3 FOTO Acesta este Hunter Biden... Băiatul are probleme...

4 Ilie Bolojan dă afară jumătate din angajaţii Consiliului Judeţean Bihor. Unii nici nu aveau loc prin birouri

5 Proștii votează, cefele groase din Servicii încasează / Fiul unui general STS ajuns liberal, contracte grase cu…