Vreme capricioasă în weekend: România, la intersecția a două mase de aer. Ce fenomene anunță meteorologii

Vreme capricioasă în weekend: România, la intersecția a două mase de aer. Ce fenomene anunță meteorologii

O ușoară încălzire anunță meteorologii în următoarele zile în timp ce duminică vremea se va răci din nou. De vină sunt două mase de aer care aduc vreme capricioasă în România. De asemenea, sunt așteptate care vor cuprinde majoritatea regiunilor.

Vreme capricioasă în următoarel zile FOTO Shutterstock

"Zona țării noastre se regăsește cumva la granița acestor două mase de aer, una din Africa, cealaltă de la Polul Nord. În funcție de evoluția acestora primează uneori masa de aer mai cald, alteori masa de aer mai rece, astfel încât dacă pe parcursul zilei de ieri vremea s-a răcit în partea de sud și de est a teritoriului, astăzi în aceste zone așteptăm o ușoară încălzire.

Vom mai avea din nou temperaturi maxime de 20 și ușor peste 20 grade Celsius. Sâmbătă, la fel, un tablou termic asemănător cu cel de vineri, iar duminică se va răci din nou, în mod deosebit în jumătatea de est a teritoriului. Temperaturile vor fi din nou sub cele caracteristice acestei perioade. Mai mult decât atât, vorbim de precipitații care vor reveni duminică. Luni, în mod deosebit în jumătatea de nord a teritoriului", a explicat Alina Șerban, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Temperaturile, aproape de normalul perioadei

Vineri, 5 mai, conform meteorologilor, vremea se va încălzi din nou în sudul, estul și centrul țării, iar în vest și nord-vest nu vor fi variații semnificative față de ziua precedentă, astfel valorile termice în marea lor majoritate vor fi apropiate de normalul climatologic specific pentru începutul lunii mai.

"Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare ziua, când mai ales după orele amiezii vor fi ploi slabe de scurtă durată, pe alocuri în zonele montane și submontane. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări spre sfârșitul intervalului în sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade Celsius în depresiunile din estul Transilvaniei, extremitatea de nord a Moldovei, precum și în Deltă și până în jurul a 23 grade Celsius în Banat și vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa între 4 și 12 grade Celsius. Dimineața și noaptea, izolat se va semnala ceață", anunță ANM.

În București, valorile termice se vor apropia de normalul climatologic al datei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în a doua parte a zilei. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări spre sfârșitul intervalului. Temperatura maximă va fi de 20 grade Celsius, iar minima se va situa între 7 și 10 grade Celsius.

Precipitații în nord-vestul țării

Sâmbătă, 6 mai, se răcește din nou în cea mai mare parte a Moldovei și în estul Transilvaniei, iar în celelalte regiuni valorile termice se vor situa în jurul celor normale în această perioadă. Ziua, cerul va fi temporar noros și mai ales după-amiaza și seara va ploua, pe arii restrânse îndeosebi în zonele deluroase și montane din vestul și sud-vestul teritoriului. Noaptea, nebulozitatea se va extinde în majoritatea regiunilor, iar ploile se vor semnala cu precădere în nord-vestul țării. Ploile vor avea și caracter de aversă și vor fi posibile descărcări electrice, iar spre sfârșitul intervalului în zona montană înaltă a Carpaților Orientali vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, pe parcursul zilei în sud-estul teritoriului, iar în a doua parte a nopții în sudul Banatului și pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 15 și 23 grade Celsius, iar cele minime între 3 și 13 grade Celsius. Izolat vor fi condiții de ceață.

În Capitală, cerul va avea înnorări temporare, iar ziua, vântul va sufla moderat, cu unele intensificări, apoi va slăbi în intensitate. Temperatura maximă se va încadra între 20 și 22 grade Celsius, iar cea minimă nu va depăși 10 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...