Vreme închisă în toată țara. Ce fenomene sunt așteptate marți, 29 noiembrie, la cât ajung maximele

Vreme închisă în toată țara. Ce fenomene sunt așteptate marți, 29 noiembrie, la cât ajung maximele

Vreme închisă, cu nebulozitate persistentă anunță meteorologii marți, 29 noiembrie. Va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte sunt așteptate precipitații mixte. Maximele nu vor depăși 10 grade Celsius.

Vreme închisă, cu precipiații FOTO Shutterstock

Marți, 29 noiembrie, conform dministrației Naționale de Meteorologie (ANM), în sudul și în estul țării, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă; va ploua temporar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, în Carpații Meridionali și Orientali local va ninge, iar în Dealurile Subcarpatice vor fi trecător și precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul țării, cu viteze mai mari pe litoral și în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în vestul Carpaților Meridionali.

"Temperatura aerului va avea valori în marea lor majoritate apropiate de cele normale (doar cele din timpul nopții fiind mai ridicate decât în mod obișnuit în regiunile sudice). Astfel, conform ANM, maximele se vor încadra în general între 3 și 10 grade Celsius, iar minimele între minus 4 grade în nord-vest și 6 grade Celsius pe litoral", a anunțat ANM.

Și la București, tot vreme rea se anunță. Vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 35-45 km/h, mai ales noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 2 și 4 grade Celsius.

Temperaturi scăzute de sărbători

Despre iarna care bate la ușă, ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Pentru sărbătorile de iarnă se anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine. „În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a spus Elena Mateescu, director ANM, într-o intervenție la România TV.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana Groza arată mai bine pe natural! Anca Țurcașiu i-a scos filtrele...

2 Ea este noua „patroană” a zahărului din România

3 Dacă minte el, mințim și noi / Citiți ce spune acest jurnalist ucrainean aflat pe front despre realitatea din teren

4 VIDEO „Ce ridicolă ești! Câtă prostie în ziua de azi, nu mă mir de ce țara e așa cum e!”

5 Momentul în care și Viagra se lasă păgubașă...