Vreme închisă în toată țara. Ce fenomene sunt așteptate marți, 29 noiembrie, la cât ajung maximele

Vreme închisă în toată țara. Ce fenomene sunt așteptate marți, 29 noiembrie, la cât ajung maximele

Vreme închisă, cu nebulozitate persistentă anunță meteorologii marți, 29 noiembrie. Va ploua în majoritatea regiunilor, iar la munte sunt așteptate precipitații mixte. Maximele nu vor depăși 10 grade Celsius.

Vreme închisă, cu precipiații FOTO Shutterstock

Marți, 29 noiembrie, conform dministrației Naționale de Meteorologie (ANM), în sudul și în estul țării, vremea va fi în general închisă, cu nebulozitate persistentă; va ploua temporar în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei, în Carpații Meridionali și Orientali local va ninge, iar în Dealurile Subcarpatice vor fi trecător și precipitații mixte. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar mai ales dimineața și noaptea pe arii restrânse va fi ceață.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări locale în sudul țării, cu viteze mai mari pe litoral și în sudul Banatului, iar în cursul nopții și în vestul Carpaților Meridionali.

"Temperatura aerului va avea valori în marea lor majoritate apropiate de cele normale (doar cele din timpul nopții fiind mai ridicate decât în mod obișnuit în regiunile sudice). Astfel, conform ANM, maximele se vor încadra în general între 3 și 10 grade Celsius, iar minimele între minus 4 grade în nord-vest și 6 grade Celsius pe litoral", a anunțat ANM.

Și la București, tot vreme rea se anunță. Vremea va fi în general închisă și temporar va ploua. Vântul va sufla în general moderat, trecător cu rafale de 35-45 km/h, mai ales noaptea. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 2 și 4 grade Celsius.

Temperaturi scăzute de sărbători

Despre iarna care bate la ușă, ANM a anunțat care sunt zonele din România în care va ninge de Crăciun şi Revelion. Pentru sărbătorile de iarnă se anunță temperaturi scăzute, încă din primele zile ale lunii care vine. „În ceea ce privește iarna 2022-2023, există probabilitate destul de mare să avem parte de o iarna mai blândă. Aceste estimări nu exclud posibilitatea să avem intervale pe parcursul iernii în care să vorbim de temperaturi minime de -15 grade sau de precipitații mai abundente”, a spus Elena Mateescu, director ANM, într-o intervenție la România TV.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”