Vreme neobișnuit de caldă în România. Câte grade anunță meteorologii, unde cade brumă și lovesc ploile

Vreme neobișnuit de caldă în România. Câte grade anunță meteorologii, unde cade brumă și lovesc ploile

Soarele se arată în miezul zilei, însă diminețile sunt în continuare deosebit de reci și cade brumă. De duminică, 16 octombrie, se încălzește neobișnuit în vestul și nordul țării unde va fi foarte cald.

Vreme caldă la mijlocul lunii octombrie FOTO Shutterstock

Conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) , sâmbătă, 15 octombrie, vremea va fi în general frumoasă și în continuare apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, ziua în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele vestice și nord-vestice, dar numai izolat, cu precădere în zona de munte, în prima parte a intervalului va ploua slab.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în extremitățile de sud-vest, nord-est și sud-est ale țării. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 21 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 3 și 11 grade Celsius, mai scăzute zero grade în estul Transilvaniei, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața și noaptea, în zonele joase de relief, pe arii restrânse va fi ceață.

În București, anunță meteorologii, vremea va fi în general frumoasă și normală termic pentru această perioadă. Cerul va fi variabil, temporar noros ziua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între 4 și 6 grade Celsius.

Unde se va semnala ceață

Duminică, 16 octombrie, vremea va fi frumoasă și apropiată de normal din punct de vedere termic, exceptând regiunile vestice și nord-vestice unde după orele prânzului va fi mai cald decât în mod obișnuit. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 2 și 10 grade Celsius. Dimineața și noaptea izolat se va semnala ceață.

În Capitală, conform ANM , temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 18 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 3 și 6 grade Celsius.

Luni, maxime de 23 grade Celsius

Săptămâna începe cu vreme frumoasă, cu precădere în vestul, centrul și nordul țării, iar la orele amiezii vremea va fi și mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil spre mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor situa între 16 și 23 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 3 și 10 grade Celsius. Dimineața și noaptea, izolat, se va semnala ceață.

În București, vremea va fi în continuare frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de cuprinsă între 18 și 20 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 4 și 7 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia