Vremea, 12 martie. Duminică cu nori, soare și vânt puternic. Prognoza meteorologilor pentru toată țara

Vremea, 12 martie. Duminică cu nori, soare și vânt puternic. Prognoza meteorologilor pentru toată țara

Duminică, 12 martie, temperaturile se vor situa între 2 și 12 grade Celsius, cel mai cald fiind în sudul țării.

Vremea va fi destul de capricioasă FOTO Shutterstock

Meteorologii anunță pentru duminică o vreme relativ rece, dar normală pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime pornesc de la 2 grade, în depresiuni, și pot ajunge la 12 grade Celsius în sudul țării.

De altfel, până la orele amiezii, mai multe regiuni sunt sub avertizare Cod galben și portocaliu de vânt și viscol puternic. ”Local și temporar vor fi intensificări ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei cu viteze de 55...70 km/h, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură cu rafale de peste 70...90 km/h”, se arată în avertizarea de Cod galben valabilă până la ora 15.00.

Codul portocaliu, valabil până la ora 10.00, se va manifesta în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1500 m. ”Vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120...140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută”.

Dobrogea și Bărăgan sunt măturate duminică de un vânt care poate atinge 50 km/h, iar temperaturile sunt în scădere cu 6 grade față de sâmbătă, astfel că mai mult de 11 grade nu se încălzește în cursul după-amiezii.

În partea de sud a Moldovei și nordul Munteniei se va ivi și soarele, ce-i drept cu dinți, cu maxime de 10 grade Celsius.

Vântul va sufla în rafale și în nordul Moldovei și Bucovina, astfel că temperaturile vor fi în zona Iași de cel mult 8 grade.

În Transilvania și Maramureș vremea se caracterizează prin soare și înnorări trecătoare, iar la munte va mai ninge slab. Doar la altitudini de peste 1.500 de metri va fi viscol puternic.

În Oltenia este de așteptat ca duminică să fie o zi frumoasă, chiar dacă vântul insistă să bată și în acest loc, maximele termice fiind prognozate la 11 grade Celsius.

Vremea se răcește și în Capitală, maxima zilei urmând să ajungă, cel mai probabil, la 12 grade Celsius. Cerul este înnorat, dar vor fi și episoade cu soare, dar mai ales cu vânt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...