Vremea luni, 16 octombrie. Cât de frig va fi și unde va ploua

Vremea luni, 16 octombrie. Cât de frig va fi și unde va ploua

Luni vremea se răcește în majoritatea regiunilor țării, plouă slab în sud-est, în nord, centru și est și lapoviță la altitudini mari.

Toamna își intră serios în drepturi

Săptămâna începe cu vreme rea. Se va răci accentuat și în centru, sud și est, astfel în cea mai mare parte a țării va deveni rece pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 9 și 19 grade, iar cele minime între minus 5 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 8…10 grade pe litoral.

Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe în prima parte a zilei în nordul, centrul, estul și sud-estul teritoriului, iar la altitudini de peste 1400 se vor semnala precipitații mixte .

Vântul va mai prezenta intensificări în prima parte a intervalului, local și temporar în regiunile estice, sudice și centrale, în general cu viteze de 45…55 km/h, iar în zona montană înaltă, în special a Carpaților Meridionali și a Carpaților de Curbură, rafalele vor depăși 70…80 km/h. Dimineața și noaptea, izolat îndeosebi în regiunile intracarpatice se va forma ceață.

În Dobrogea și Bărăgan se răceşte simţitor. Dacă duminică s-au înregistrat 28 de grade în Bărăgan, luni vor fi cel mult 17 grade. Vântul are intensificări, iar în zona Dobrogei poate ajunge la 55...65 de km/h.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, maximele pierd vreo 8...9 grade faţă de ieri, iar la începutul zilei, plouă slab, pe spaţii mici. În ansamblu se anunţă o zi frumoasă , cu un vânt insistent.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, temperaturile continuă să scadă şi astăzi nu mai trec de 16 grade. La altitudini mari este posibil să dacă lapoviţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, sunt posibile ploi trecătoare, în prima parte a zilei. Avem şi perioade însorite, însă vremea rămâne rece, iar maximele ajung cu greu la 13 grade, pe la Satu Mare.

Atmosfera va fi rece şi în ţinuturile vestice. Avem soare, câţiva nori care nu vor aduce ploi şi temperaturi modeste, de până la 14 grade.

În Transilvania se răceşte simţitor. Duminică s-au înregistrat chiar şi 23 de grade, dar luni, doar pe la Alba Iulia se mai ating 14 grade. În plus, vântul sporeşte senzaţia de frig, iar pe crestele Meridionalilor rafalele depăşesc 80 de km/h.

Un aer mai rece ajunge luni şi în zona Olteniei, unde vor fi cel mult 17 grade.

Cam la fel va fi vremea şi în ţinuturile sudice: a tmosferă însorită toată ziua şi temperaturi cu vreo 10 grade mai mici decât duminică.

Și în Capitală se schimbă vremea. Se va răci semnificativ față de intervalul anterior, astfel că valorile termice se vor situa ușor sub mediilemultianuale. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei când trecător va mai ploua. Temperatura maximă va fi de 16…17 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

Se face tot mai frig

Marți, 17 octombrie, temperaturile se vor situa ușor sub normele specifice perioadei în majoritatea regiunilor și se vor încadra între 11 și 19 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 3 grade în depresiuni și 12 grade pe litoral.

Frig va fi și în București, unde maxima nu va depăși 17 grade, iar minimele vor fi cuprinse între 5…7 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat