Vremea miercuri, 1 noiembrie. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Unde plouă și vor fi descărcări electrice

Vremea miercuri, 1 noiembrie. Temperaturi neobișnuite pentru această perioadă. Unde plouă și vor fi descărcări electrice

Vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 29 de grade. Cerul se va înnora treptat dinspre vestul ţării şi va ploua şi sub formă de aversă în Banat, Crişana, Maramureş, local în Transilvania şi pe arii restrânse în Oltenia.

Temperaturile se mențin ridicate pentru această perioadă a anului FOTO arhivă Adevărul

Vremea se va răci, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii. Vor fi averse şi posibil descărcări electrice, local la munte, în Transilvania, Moldova, Dobrogea şi izolat în Muntenia şi Maramureş.

Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări ziua, local, în regiunile extracarpatice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze la rafală în general de 40...50 kilometri/oră, dar şi la munte, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 kilometri/oră.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 grade în estul Transilvaniei şi 24 de grade în sud-estul Munteniei şi sudul Dobrogei, iar cele minime între 2 şi 13 grade, mai scăzute în depresiuni, până în jurul a -1 grad. Izolat se va forma ceaţă.

Se răcește în București

Vremea se va răci în București, dar valorile termice se vor menţine peste cele specifice datei. Temperatura maximă va fi de 22...23 de grade, iar cea minimă de 7...9 grade.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului, însă condiţiile de ploaie vor fi reduse. Temporar vântul va avea intensificări ziua, când la rafală se vor atinge viteze în general de 40...50 kilometri/oră, apoi va slăbi în intensitate.

Averse și descărcări electrice la munte

Deşi temperaturile vor marca o scădere faţă de ziua precedentă, acestea se vor menţine mai ridicate decât cele normale pentru începutul lunii noiembrie. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorări, în special în prima parte a zilei şi în a doua parte a nopţii.

În prima parte a intervalului, local vor fi averse şi posibil descărcări electrice . Vântul va sufla slab şi moderat, temporar cu intensificări ziua, cu precădere la altitudini mari, unde rafalele vor depăşi 65...75 kilometri/oră.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?