Vremea rea face probleme: turiști blocați de zăpadă, mai mulți copaci au căzut pe mașini VIDEO

Vremea rea face probleme: turiști blocați de zăpadă, mai mulți copaci au căzut pe mașini VIDEO

A nins mult la munte, iar în județul Bihor, la Padiș, turiștii au rămas blocați din cauza zăpezii.

Zăpada a căzut din abundență în județul Bihor FOTO: Facebook

Zăpada căzută sâmbătă i-a luat prin surprindere pe unii turiști aflați la munte. În județul Bihor, la Padiș, mai mulți turiști au rămas blocați în nămeți.

„În acest weekend tot platoul e acoperit de zăpadă. Ceața face ca vizibilitatea să fie redusă la 15-20 metri. Marcajele turistice abia se zăresc, temperatura e de 0 grade. Turiștii să fie foarte atenți, să nu se aventureze inutil pe traseele care le pun probleme. Trebuie să fie bine antrenați și echipați pentru această perioadă”, a precizat un salvamontist.

Potrivit localnicilor, în noaptea de sâmbătă spre duminică a nins viscolit în toate zonele montane din județul Bihor, mai mulți copaci au fost rupți de vântul puternic, iar stratul de zăpadă este de: Vârtop 28-35cm, Stâna De Vale 30-35cm, Padiș 40-45cm.

Administrația Națională de Meteorologie a emis deja mai multe avertizări de ninsori și viscol în mai multe județe din țară. Pentru județul Bihor, sunt în vigoare coduri galbene de intensificări ale vântului și ninsori la munte.

Drumarii au avut de lucru și în Pasul Tihuța, unde au căzut și copaci pe carosabil.

O persoană a fost rănită, duminică, după ce un copac a căzut pe un autoturism, pe DN 13 B, în apropierea localităţii Praid, a informat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

"Un copac a căzut pe un autoturism, pe DN 13 B, în apropierea localităţii Praid. Din primele informaţii, o persoană este rănită la mână. La locul evenimentului s-au deplasat un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Odorheiu Secuiesc, cu o autospecială complexă de primă intervenţie, un echipaj SAJ Corund şi SVSU Praid", se arată în informarea transmisă de reprezentanţii ISU Harghita.

Sursa citată a mai arătat că traficul este blocat pe ambele sensuri.

Judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de cod galben, până la ora 18,00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri.

De asemenea, circulaţia pe unele drumuri din Harghita se face în condiţii de iarnă, în urma ninsorilor care au căzut în judeţ, drumarii acţionând cu utilaje şi material antiderapant, a informat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Ninge abundent pe mai multe sectoare de drum naţional din nordul judeţului Harghita: DN13B - zona Bucin, DN15 - zona Borsec, DN13A - între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, DN12C - zona Lacul Roşu. Utilajele DRDP Braşov acţionează cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate. Vă rugăm să nu vă deplasaţi în zonele afectate de ninsori dacă nu aveţi maşina pregătită de circulaţie în condiţii de iarnă!”, informează DRDP Braşov, într-o postare pe Facebook.

Și în București un copac a fost doborât de vânt, în cartierul Cotroceni. Pomul s-a prăbușit pe trotuar și peste un gard, blocând intrarea într-un bloc. Pompierii au intervenit imediat pentru a-l tăia și a debloca accesul locatarilor. De asemenea, în Sectorul 2, un alt pom a fost pus la pământ de rafalele puternice de vânt.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”