Vremea se încălzește de la o zi la alta. Anunțul meteorologilor: unde sunt așteptate precipitații mixte

Vremea se încălzește de la o zi la alta. Anunțul meteorologilor: unde sunt așteptate precipitații mixte

Vremea se încălzește de la o zi la alta, însă meteorologii avertizează că nu vom scăpa de episoadele cu frig și precipitații. Vor mai exista alternanțe, dar în sudul țării vor fi peste 15 grade Celsius.

Se încălzește în toate regiunile FOTO Shutterstock

Nu putem spune că vom rămâne cu valori termice chiar peste normele perioadei în mod constant, transmit meteorologii. Vor mai exista alternanţe de la o zi la alta, însă cel puţin pe parcursul săptămânii viitoare temperaturile în partea de sud a ţării vor fi peste 15 grade. Ne aşteptăm şi la temperaturi minime în creştere”, a spus Oana Păduraru, meteorolog ANM, la Antena 3 CNN.

Conform meteorologilor, și în zilele următoare ne vom confrunta cu precipitații, dar pe arii restrânse, în jumătatea nordică a ţării. La munte, la altitudini mari sunt aşteptate precipitaţii mixte. În restul ţării, în regiunile sudice Oltenia, Muntenia, dar şi în Dobrogea probabilitatea de ploaie va fi destul de redusă.

Spre sfârșitul săptămânii viitoare, anunță meteorologii, maximele vor depăși 20- 22 grade Celsius pe suprafețe extinse din România.

Aceste temperaturi sunt aduse de mase de aer cald dinspre Mediterana și nordul Africii, care vor pătrunde pe teritoriul țării noastre. Astfel, vom avea parte de zile foarte călduroase în următoarea perioadă.

!7 grade Celsius în sudul țării

Duminică, 19 martie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), vremea va fi în general frumoasă şi va deveni caldă în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări ziua în estul şi sud-estul țării, unde vor fi condiţii ca pe alocuri sã plouă slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe crestele montane.

"Temperaturile maxime se vor încadra în general între 10 şi 17 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între minus 2 şi 8 grade Celsius, mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei până spre minus 5 grade Celsius. Dimineața şi noaptea, pe spaţii mici se va produce brumã, iar în zonele joase de relief vor fi condiţii de ceață. Presiunea atmosferică va scădea uşor", anunță ANM.

În Capitală, vremea se va încălzi uşor. Cerul va avea înnorări în primele ore ale zilei, apoi se va degaja treptat. Vântul va sufla slab pânã la moderat. Temperatura maximă va fi de 14 grade Celsius, iar cea minimă se va încadra între zero și 3 grade Celsius. Presiunea atmosferică va scădea uşor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 VIDEO Priviți, au furat țevile de aluminiu folosite la foraje geotehnice pentru Autostrada Moldovei / Muncitorii au dat de urma lor într-un depozit de f…