Vremea se încălzește din nou: unde o iau razna temperaturile. Ce anunță meteorologii în weekend

Vremea se încălzește din nou: unde o iau razna temperaturile. Ce anunță meteorologii în weekend

Vremea se încălzește din nou, valorile termice ajungând la mijlocul săptămânii la 27-28 grade Celsius în sudul țării. Diminețile și nopțile vor fi deosebit de reci, în special în zonele depresionare din sudul Transilvaniei. În weekend însă, un nou val de frig lovește România.

Vreme neobișnuit de caldă la începutul lunii octombrie FOTO Shutterstock

"Temperaturile vor fi în creștere, deja contăm pe valori de până la 26…27 grade, în mijlocul săptămânii 27… 28 grade, inclusiv în Capitală.

Cu siguranță, până la mijlocul acestei săptămâni vom vorbi de acest ecart de temperaturi, 20…27 grade Celsius, fără variații serioase de la o zi la alta.

Minimele vor fi mai coborâte, în special în zonele depresionare din estul Transilvaniei, spre 3…4 grade Celsius, iar în jumătatea nordică a țării, mai ales în Maramureș sau nordul Moldovei, vom vorbi de minime de cel mult până la 7…8 grade, în timp ce în sud 10…13 grade, inclusiv în Capitală”, a explicat Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la România TV.

Maxime de 26 grade Celsius

Marți, 3 octombrie, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi, devenind uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 şi 26 grade, iar cele minime între 6 şi 15 grade, mai scăzute în depresiunile Carpaţilor Orientali, spre 2…3 grade. Izolat, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă, îndeosebi în centrul teritoriului.

În București, meteorologii anunță vreme caldă. Cerul va fi variabil pe parcursul zilei şi mai mult senin noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23…25 grade, iar cea minimă de 10…11 grade, mai scăzută în zona preorăşenească, spre 9 grade.

Averse și descărcări electrice

Miercuri, 4 octombrie, conform meteorologilor, vremea va fi caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări şi pe arii restrânse averse posibil însoţite de descărcări electrice, în special seara şi noaptea, în vestul, centrul, estul țării şi la munte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări pe litoral şi în nordul Moldovei. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 grade, iar cele minime între 6 şi 16 grade. Dimineaţa şi noaptea pe arii restrânse va fi ceaţă.

În Capitală, vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 26…27 grade, iar cea minimă de 10…13 grade.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?