VUVUZEAUA Cotrocenilor, într-un NOU dosar la DNA! Al PATRULEA!

VUVUZEAUA Cotrocenilor, într-un NOU dosar la DNA! Al PATRULEA!

Vuvuzeaua Cotrocenilor apare într-un nou dosar la DNA! În interceptările din Dosarul Carpatica Asig. Asta după ce a mai fost audiat într-un dosar al lui Vanghelie și într-un dosar al primarului din Brașov! Iar Sorin Oprescu a declarat în instanță că primea informări de la Rareș Bogdan...

ADRIAN GURZĂU: Păi săptămâna viitoare… deci seară uitaţi-vă la Realitatea, că va fi cu show… Da, la Realitatea.

TONCESCU ANGELA : Că de trei seri tot încearcă, dar nu…

ADRIAN GURZĂU: Păi tot i-am zis să nu tragă gloanțele-n aer, știi…

TONCESCU ANGELA : Da…

ADRIAN GURZĂU: Eu nu… vorbesc, eu m-am întâlnit cu Stelian și cu… l-am băgat și pe Stelian.

TONCESCU ANGELA : Foarte bine, foarte bine…

ADRIAN GURZĂU: Nu că de la el, la Stelian i-am… și cu Silviu Mănăstire și cu… și cu Rareș Bogdan și cu ăștia, i-am pus.

TONCESCU ANGELA: Da, foarte bine. Şi diseară să mă uit la Realitate, da ?

ADRIAN GURZĂU:  Aşa… da… aşa… da, ne dorim.

 Cine e Rareș Bogdan. Pe scurt

Până în 2012, Rareș Bogdan a condus ca manager ziarul local Ziua de Cluj, o franciză a cotidianului central fondat de Sorin Roșca Stănescu în 1994. S.R. Stănescu – căruia angajații de la Ziua i se adresau cu "Nașule" - este și nașul de cununie al lui Rareș Bogdan.

Ziua de Cluj a fost finanțat succesiv de mai mulți oameni de afaceri din Cluj-Napoca, printre care Sorin Dan, Andrei Cionca (Casa de Insolvență Transilvania) și Călin Mitică. (Acesta din urmă a fost trimis în judecată în august 2015. Este acuzat, printre altele, că ar fi mituit persoane cu funcții de conducere în CFR SA și în Societatea Națională a Sării, pentru a obține avantaje ilegale în favoarea firmelor sale.)

Înainte de a se muta de la Cluj la București pentru a se dedica emisiunii "Jocuri de putere", Rareș Bogdan era administratorul mai multor stații locale din Transilvania ale postului Realitatea TV.

El a intrat în afaceri în 1995, când încă era student, cu un SRL - primul dealer Connex din Cluj-Napoca. În această firmă, Bogdan era asociat cu Rareș Rusu, fiul generalului în rezervă Stoian Rusu, fost șef al Miliției Cluj în decembrie 1989 și primul șef al unității "Doi și-un sfert" (serviciul secret al Ministerului de Interne).

Tot atunci, la mijlocul anilor '90, Rareș Bogdan a fost șeful organizației de tineret a PNL Cluj și coleg de an la Științe Politice cu Eduard Hellvig, actualul director al SRI.

Episoade „CIUDATE”

Spre sfarsitul lunii septembrie 2014, inaintea alegerilor prezidentiale, Antena 3 a difuzat fotografii de la o "intalnire secreta a oamenilor lui Basescu". In imagini aparea Rares Bogdan alaturi de Vasile Blaga, de primarul Brasovului George Scripcaru, de liberalul Eduard Hellvig, de Elena Udrea, Emil Boc, Marian Vanghelie si multi altii. Rares Bogdan a contracarat atunci spunand ca imaginile erau de la ziua sa de nastere!

Noiembrie 2014: Realitatea TV prezinta nota de plata de la clubul din Dubai unde fusese Victor Ponta. Acesta - care era de multa vreme angajat intr-un conflict deschis cu postul de stiri, dar care a participat si la prima dezbatere fata in fata cu Iohannis la aceeasi televiziune - l-a acuzat frontal pe Rares Bogdan ca ar fi ofiter acoperit: "de cand domnul Turcescu s-a deconspirat, a ramas doar domnul Rares Bogdan ofiter acoperit, care prezinta aceste lucruri". Bogdan raspunde spunand ca premierul nu are ce face decat "sa se vada spionat peste tot".

In martie 2015, numele lui Rares Bogdan apare intr-o interceptare inclusa in referatul procurorilor, in cazul Marian Vanghelie. Primarul de la Sectorul 5 sustinea, in discutia interceptata, ca urma sa discute cu realizatorul TV "sa se duca maine dimineata, la prima ora, la Iohannis". Bogdan a negat ca ar fi avut astfel de discutii cu Vanghelie si a spus ca e vorba de un act de "teribilism" al primarului.

Cateva luni mai tarziu, in mai, o serie de imagini publicate de Rares Bogdan pe contul sau de Facebook devin virale. Erau poze de la o nunta extravaganta din Cluj, unde jurnalistul a fost nas. EvZ a scris atunci ca printre invitati s-au numarat familia Blaga, Emil Boc, senatorul Alin Tise, socrul mare fiind un om de afaceri apropiat PDL si prieten cu Vasile Blaga.

August 2015: Mircea Marian de la Evenimentul Zilei scrie, citand surse politice, ca Rares Bogdan si directorul SRI Eduard Hellvig, prieteni mai vechi (vezi si cazul zilei de nastere a lui Bogdan, mentionat mai sus) ar fi impreuna in vacanta in Turcia. Purtatorul de cuvant al SRI nu comenteaza informatia, scrie EvZ, care noteaza si faptul ca, recent, un jurnalist de la Realitatea TV, Ovidiu Marincea, fusese numit consilier al lui Hellvig la SRI. Subiectul vacantei in Turcia dispare rapid din discutia publica.

21 septembrie 2015: Sorin Oprescu, acuzat de coruptie, le-a spus judecatorilor de la Curtea de Apel ca printre cei care ii dadeau "informatii pe surse" de la DNA se aflau si Rares Bogdan si Cozmin Gusa.
"L-am avertizat public, in emisiuni. In rest, spre dezamagirea unora, nu-l cunosc personal" pe Sorin Oprescu, a fost replica lui Rares Bogdan. O dezmintire in acest sens a venit si din partea lui Cozmin Gusa.

 21 septembrie 2015: Presedintele-director general al TVR, Stelian Tanase, spune ca ministrul Gabriel Oprea l-a contactat de mai multe ori sa faca presiuni asupra sa, pentru a preveni difuzarea la TVR a unor materiale despre plagiat. Rares Bogdan a intermediat una dintre aceste discutii, a spus Tanase. In replica, Bogdan a spus, citat de Catalin Tolontan, ca l-a lasat pe Oprea sa vorbeasca la telefonul sau "la un meci al Stelei"si ca "n-am auzit nimic (...) Nu e corect ca acum (n.r.: Stelian Tanase) sa ma bage intr-o chestie cu care n-am nicio legatura".

21 februarie 2016: Dezvăluirile făcute de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) în cazul anchetei ce îl vizează pe primarul Brașovului, George Scripcaru, arată că fostul director al Hidroelectrica, Mihai David, ar fi încercat să ia legătura cu el, prin intermediari, deși instanța i-a interzis acest lucru, amândoi fiind anchetați pentru corupție, în același dosar. „Evenimentul zilei” a aflat, însă, că cei care ar fi mijlocit dialogul dintre cei doi ar fi fost Lucian Duță, fostul președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) și ... Rareș Bogdan, realizatorul emisiunii „Jocuri de Putere”, de la postul Realitatea TV.

BONUS: Episodul cu Rareș Bogdan și Crin Antonescu, de mână, în Parlament, când prostituatul a fost respins prin vot să nu ajungă președinte-director General la TVR.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...