Wang Yi a avertizat Germania cu privire la riscurile unei explozii similare a Nord Stream

Wang Yi a avertizat Germania cu privire la riscurile unei explozii similare a Nord Stream

Șeful biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist Chinez a remarcat că, prelungirea crizei din Ucraina va produce cu atât mai multe daune Europei, cu cât aceasta va dura mai mult.

Șeful Biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist din China, membru al Biroului Politic, Wang Yi, în timpul unei întâlniri cu ministrul german de externe Annalena Berbock la München, a avertizat partea germană cu privire la pericolul de a repeta incidente precum explozii pe gazoductele Nord Stream și Nord Stream 2 în legătură cu criza prelungită din Ucraina, a transmis sâmbătă agenția de presă Xinhua .

Înțelegem îngrijorarea Germaniei cu privire la criza din Ucraina”, a declarat agenția citându-l pe Șeful Biroului Comisiei de Afaceri Externe a Comitetului Central al Partidului Comunist din China. „Cu cât criza va dura mai mult, cu atât mai multe daune vor fi aduse Europei. Incidentele similare cu exploziile Nord Stream se pot repeta brusc."

Potrivit lui Wang Yi, autoritățile chineze, chiar și în cele mai dificile circumstanțe, intenționează să contribuie la soluționarea pașnică a crizei ucrainene. „În chestiunea Ucrainei, China a depus în mod constant eforturi pentru a promova reconcilierea și a promova discuțiile de pace”, a declarat Xinhua, citând un diplomat chinez. „Oricât de dificilă ar fi situația, nu vom renunța la aceste eforturi”.

După cum a clarificat Wang Yi, Beijingul este interesat de consolidarea cooperării cu țările europene, inclusiv Germania, pentru a reduce cât mai curând posibil escaladarea conflictului din Ucraina.

Pe 8 februarie, publicistul american Seymour Hersh a publicat un articol în care, citând o sursă, susține că scafandrii marinei americane, sub acoperirea exercițiilor Baltops din iunie 2022, au plantat dispozitive explozive sub gazoductele rusești Nord Stream și Nord Stream 2. După cum se menționează în material, decizia de a conduce operațiunea a fost luată de președintele american Joe Biden. Șefa serviciului de presă al Consiliului Național de Securitate al Casei Albe, Adrianne Watson, a numit versiunea prezentată de Hersh „o minciună completă și o ficțiune completă”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…