Washingtonul discută cu Phenianul despre viitorul summit Trump-Kim (oficial)

Washingtonul discută cu Phenianul despre viitorul summit Trump-Kim (oficial)

Administraţia americană a început să discute cu Coreea de Nord pentru a pregăti viitorul summit istoric între Donald Trump şi Kim Jong Un, a confirmat marţi Departamentul american de Stat, citat de AFP.

"Pot doar să confirm că guvernul Statelor Unite este angajat în discuţii cu Coreea de Nord pe subiectul viitoarei noastre întâlniri", a spus presei, la Washington, purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei americane Heather Nauert. "Nu pot spune precis cine, dar este un proces vast care implică mai multe agenţii ale administraţiei", a adăugat ea.

Un oficial american a informat deja, sub acoperirea anonimatului, că Phenianul a confirmat direct Statelor Unite că este gata să discute o "denuclearizare a peninsulei coreene", fără a se şti la acest stadiu dacă acest concept acoperă aceleaşi realităţi pentru americani şi nord-coreeni.

Dar este pentru prima oară de la anunţul privind un summit Kim-Trump, iniţial propus în martie de Coreea de Nord prin intermediul Coreei de Sud şi acceptat rapid de preşedintele american, că administraţia americană face referire oficial la contacte directe.

Summitul urma iniţial să aibă loc înainte de finalul lunii mai, dar Donald Trump a spus luni că-l va întâlni pe Kim Jong Un "în mai sau la începutul lunii iunie".

Liderul nord-coreean a evocat la rândul său în premieră public un "dialog" cu Statele Unite, conform declaraţiilor transmise marţi de agenţia oficială KCNA, fără a menţiona totuşi numele lui Donald Trump. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...