Washingtonul doreşte resetarea relaţiile sale cu Uniunea Europeană (ambasador SUA)

Washingtonul doreşte resetarea relaţiile sale cu Uniunea Europeană (ambasador SUA)

Vizita secretarului de stat american Mike Pompeo la Bruxelles şi discuţiile sale cu noii oficiali europeni urmăresc să determine "un nou început" al relaţiei SUA cu UE, a declarat marţi ambasadorul american pe lângă UE, Gordon Sondland, informează AFP.

Relaţiile dintre Washington şi blocul european au suferit "multiple impasuri, pe multiple fronturi, care au avut drept rezultat numeroase conversaţii spinoase", în special în ceea ce priveşte comerţul, a admis Gordon Sondland în cadrul unei întâlniri cu ziariştii.

"Ideea a fost să deschidem o nouă pagină şi pot să vă spun că dialogul cu cei patru (înalţi oficiali europeni) a fost extrem de călduros şi extrem de amical. Cu toţii sunt recunoscători pentru timpul acordat de secretarul de stat", a adăugat diplomatul american.

În cursul vizitei de două zile la Bruxelles, Mike Pompeo s-a întâlnit cu preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, cu preşedintele Consiliului European Charles Michel şi cu preşedintele Parlamentului European David Sassoli, precum şi cu noul şef al diplomaţiei europene Josep Borrell.

Pe lângă comerţ, combaterea schimbărilor climatice, Brexit sau dosarul nuclear iranian sunt în egală măsură surse de tensiune între UE şi actuala administraţie de la Washington.

La Bruxelles, Mike Pompeo a discutat de asemenea cu secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, pe care l-a informat despre stadiul dezangajării trupelor americane din Afganistan în cadrul acordului de de pace pe care Washingtonul încearcă să îl finalizeze în această perioadă. /AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …