Washingtonul "îi va trimite un mesaj" lui Putin, în urma ingerinței în alegerile americane (Joe Biden)

Vicepreședintele american, Joe Biden, a respins acuzațiile potrivit cărora Casa Albă nu a reacționat după tentativele Rusiei de ingerință în alegerile americane, afirmând că Vladimir Putin va primi "un mesaj", transmite AFP.

În fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a făcut o pauză, apoi a avut un zâmbet ironic când a fost întrebat despre motivul pentru care administrația americană nu a luat încă nicio măsură oficială la o săptămână după ce responsabili americani au acuzat Moscova că încearcă să intervină în campania prezidențială din Statele Unite.

"Îi trimitem un mesaj" președintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. "Avem capacitatea de a face acest lucru și mesajul va fi trimis, iar el va ști și va fi în funcție de calendarul nostru și în circumstanțele care vor avea cel mai mare impact", a adăugat vicepreședintele SUA.

Întrebat dacă publicul va fi la curent, Joe Biden a răspuns laconic: "Sper că nu".

Săptămâna trecută, administrația americană a acuzat Moscova de imixtiune în alegerile prezidențiale din Statele Unite punând la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane și instituții din SUA, inclusiv ale unor organizații politice americane.

"Aceste furturi și dezvăluiri sunt făcute cu intenția de imixtiune în procesul electoral din SUA", a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Internă și a Biroului Directorului pentru Informații Naționale într-un comunicat comun dat publicității la 7 octombrie. "Credem, ținând cont de amploarea și sensibilitatea acestor eforturi, că numai cei mai înalți responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activități", potrivit comunicatului.

Casa Albă a anunțat marți că Washingtonul va da un răspuns "proporțional" acestei ingerințe.

La sfârșitul lunii iulie, după o vastă scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formațiuni politice și experți în piraterie cibernetică au arătat cu degetul spre Rusia.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept "flatante" acuzațiile Washingtonului, dar a subliniat totodată că acestea sunt "ridicole", reamintește AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Nici nu știam că există sportul ăsta!