Washingtonul "îi va trimite un mesaj" lui Putin, în urma ingerinței în alegerile americane (Joe Biden)

Vicepreședintele american, Joe Biden, a respins acuzațiile potrivit cărora Casa Albă nu a reacționat după tentativele Rusiei de ingerință în alegerile americane, afirmând că Vladimir Putin va primi "un mesaj", transmite AFP.

În fragmentul dintr-un interviu prezentat vineri de NBC, Joe Biden a făcut o pauză, apoi a avut un zâmbet ironic când a fost întrebat despre motivul pentru care administrația americană nu a luat încă nicio măsură oficială la o săptămână după ce responsabili americani au acuzat Moscova că încearcă să intervină în campania prezidențială din Statele Unite.

"Îi trimitem un mesaj" președintelui rus, Vladimir Putin, a spus Joe Biden. "Avem capacitatea de a face acest lucru și mesajul va fi trimis, iar el va ști și va fi în funcție de calendarul nostru și în circumstanțele care vor avea cel mai mare impact", a adăugat vicepreședintele SUA.

Întrebat dacă publicul va fi la curent, Joe Biden a răspuns laconic: "Sper că nu".

Săptămâna trecută, administrația americană a acuzat Moscova de imixtiune în alegerile prezidențiale din Statele Unite punând la cale o recentă campanie de compromitere a e-mailurilor unor persoane și instituții din SUA, inclusiv ale unor organizații politice americane.

"Aceste furturi și dezvăluiri sunt făcute cu intenția de imixtiune în procesul electoral din SUA", a subliniat cu fermitate conducerea Departamentului pentru Securitate Internă și a Biroului Directorului pentru Informații Naționale într-un comunicat comun dat publicității la 7 octombrie. "Credem, ținând cont de amploarea și sensibilitatea acestor eforturi, că numai cei mai înalți responsabili din Rusia ar fi putut autoriza aceste activități", potrivit comunicatului.

Casa Albă a anunțat marți că Washingtonul va da un răspuns "proporțional" acestei ingerințe.

La sfârșitul lunii iulie, după o vastă scurgere de e-mailuri ale Partidului Democrat, responsabili ai acestei formațiuni politice și experți în piraterie cibernetică au arătat cu degetul spre Rusia.

Șeful diplomației ruse, Serghei Lavrov, a calificat miercuri drept "flatante" acuzațiile Washingtonului, dar a subliniat totodată că acestea sunt "ridicole", reamintește AFP.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Nouriel Roubini / Urmează un deceniu de criză economică. Recesiunea va fi fără precedent

2 Festival de pesedism în PNL! După ce și-a pus verișoara la Antibiotice SA, ministrul Tătaru face presiuni să-ș…

3 VIDEO Rareș Bogdan, atac la piloșii vârâți de PNL în diverse sinecuri: M-am săturat să răspund pentru imbecili…

4 Ți se face scârbă! / Consilierul lui Orban, acuzat că distruge o instituție cu proiecte de sute de milioane de d…

5 PSD / ALDE, groparii României / Oficiul pentru Achiziții Centralizate, creat de Dăncilă, a luat doar hârtie înaint…

recomandări

Te ia DNA: Constantin Boșcodeală

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tort cu dulceață de căpșuni, lemongrass și cremă fină de branză