Washingtonul promite 'un răspuns militar masiv' în caz de amenințări din partea Phenianului

Washingtonul promite 'un răspuns militar masiv' în caz de amenințări din partea Phenianului

Statele Unite au promis duminică "un răspuns militar masiv" în cazul în care Coreea de Nord amenință teritoriul american, inclusiv Guam, sau pe cel al aliaților săi, insistând pe unitatea comunității internaționale de a cere denuclearizarea Peninsulei Coreea, transmit AFP și dpa.

"Avem numeroase opțiuni militare (...) Avem capacitatea să ne apărăm și să ne apărăm aliații, Coreea de Sud și Japonia", a declarat ministrul apărării Jim Mattis, într-o scurtă alocuțiune la Casa Albă. Orice amenințare la adresa SUA sau a aliaților săi va primi "un răspuns militar masiv, un răspuns deopotrivă eficient și zdrobitor", a adăugat el.

Președintele american Donald Trump a fost informat în legătură cu toate opțiunile militare posibile împotriva Coreii de Nord, a spus Mattis, care a subliniat că SUA nu caută sub nicio formă "anihilarea totală" a Coreii de Nord, dar că au "multe opțiuni pentru a o face".

Potrivit EFE, ministrul apărării american a venit pentru scurt timp în fața presei de la Casa Albă după ce a participat la o întâlnire cu președintele american Donald Trump pentru a analiza ultimul test nuclear efectuat de Coreea de Nord, cel mai puternic de până acum.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…