WhatsApp a depășit pragul de un miliard de utilizatori

WhatsApp a depășit pragul de un miliard de utilizatori

Populara aplicație de mesagerie pentru telefonul mobil WhatsApp a anunțat luni seară că a depășit pragul simbolic de un miliard de utilizatori, ceea ce înseamnă că și-a dublat audiența de la preluarea de către Facebook la începutul lui 2014, informează AFP.

'Începând de astăzi un miliard de persoane utilizează WhatsApp. Aproape o persoană din șapte din întreaga lume utilizează WhatsApp în fiecare lună pentru a rămâne în contact cu cei apropiați, cu prietenii și cu familia', a informat grupul într-un mesaj publicat pe blogul său oficial.

Prioritatea anunțată de fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, atunci când a preluat WhatsApp, în ceea ce a fost cea mai mare achiziție derulată de rețeaua de socializare, a fost creșterea numărului de utilizatori. Înainte de a fi preluată de Facebook, WhatsApp avea 450 de milioane de utilizatori lunari activi și realiza vânzări anuale de doar 10,8 milioane de dolari, majoritatea generate grație abonamentului anual de 0,99 dolari. Luna trecută, însă, Facebook a informat că va renunța la abonamentul anual de un dolar iar WhatsApp va deveni un serviciu gratuit.

În 2014, Facebook a acceptat să plătească peste 19 miliarde de dolari pentru a prelua WhatsApp, un preț șocant la acea dată având în vedere faptul că era vorba de o companie tânără și de dimensiuni reduse la acea dată. Tranzacția s-a încheiat anul trecut iar în final Facebook a plătit un preț de aproximativ 22 de miliarde de dolari din cauza evoluției acțiunilor WhatsApp.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri