Whitney Houston, primul artist de culoare care obţine trei discuri de diamant

Whitney Houston, primul artist de culoare care obţine trei discuri de diamant

Whitney Houston a devenit primul artist de culoare din toate timpurile, care obţine trei discuri de diamant în palmaresul său comercial, după ce albumul "Whitney" (1987) a depăşit 10 milioane de copii vândute, o condiţie necesară pentru a fi inclus în această categorie de Asociaţia Industriei de Înregistrare din SUA (The Recording Industry Association of America - RIAA), relatează joi EFE.

Cel care a fost al doilea album al regretatei dive americane, câştigător a zece discuri de platină în SUA, se alătură altor două albume înscrise deja în această categorie: debutul său "Whitney Houston" (1985), onorat cu 13 discuri de platină, şi coloana sonoră a filmului "The Bodyguard" (1992), cel mai mare succes al său ca număr de vânzări cu 18 milioane de exemplare vândute în ţară (45 de milioane în întreaga lume).

Niciun alt artist masculin sau feminin, solist sau grup nu a atins acest număr de discuri de diamant, o informaţie ce coincide şi cu un alt record obţinut de Whitney Houston (Newark, 1963), al cărei hit "I Will Always Love You" a depăşit un miliard de vizualizări pe Youtube.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

2 Priviți! Acestea sunt misiuni SUA și NATO în zona Mării Negre și a Deltei Dunării...

3 Laura Codruța Kovesi lovește într-o mare rețea de fraudare a fondurilor europene din România. Ofițerii Parchetului European fac percheziții în țara no…

4 Oleg Deripaska: Războiul din Ucraina, „o eroare colosală” / Declarații de o virulență rară făcute de apropiatul lui Putin

5 VIDEO Priviți, dar nu este Star Wars! Ucrainenii au inventat pușca anti-drone care nu trage cu gloanțe!