WikiLeaks publică discursuri ale candidatei democrate Hillary Clinton plătite de Goldman Sachs

Trei discursuri ale lui Hillary Clinton, plătite de către banca Goldman Sachs, au fost publicate sâmbătă de către site-ul WikiLeaks, aruncând o lumină cruntă asupra legăturilor candidatei democrate pentru alegerile prezidențiale cu principalii actori de pe Wall Street, relatează duminică AFP.

Echipa de campanie a dnei Clinton n-a contestat autenticitatea acestor documente, subtilizate de către WikiLeaks din email-urile lui John Podesta, președintele de campanie al candidatei democrate.

Dna Clinton a acuzat însă guvernul rus că este responsabil de aceste scurgeri — punct de vedere împărtășit și de către guvernul american—, precum și WikiLeaks că-l ajută pe rivalul său, republicanul Donald Trump, în cursa pentru Casa Albă.

Tonalitatea acestor discursuri arată opiniile dnei Clinton privind reglementările financiare, relațiile sale cu președintele rus Vladimir Putin și efectele negative ale precedentelor scurgeri ale WikiLeaks privind politica externă americană.

Declarațiile candidatei democrate nu sunt radical diferite de recentele sale luări de poziție, cu toate că ele sunt mai directe.

Într-un discurs rostit în octombrie 2013 pentru Goldman Sachs, ea sugerează că trebuie întreprinse acțiuni în scopul de a înfrâna, ''din rațiuni politice'', abuzurile Wall Street-ului.

Discursurile pentru gigantul finanțelor au fost rostite de către Hillary Clinton în perioada cuprinsă între părăsirea postului de secretar de stat al SUA și începutul campaniei sale prezidențiale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ani la rând au scos 9.500 de euro zilnic cash din bancă / Ajunseseră să dicteze ziarelor ce să scrie

2 Leacul coronavirusului crește și în România: Una din cele mai cunoscute plante ar putea vindeca COVID-19

3 Leana, cu „scoica” fleașcă după anunțul PMP că strânge semnături pentru candidatura lui Băsescu la Primăria Ca…

4 „Am tăcut destul. Voi spune lucruri care vor deranja” / Rareș Bogdan amenință cu dezvăluiri despre dosarul 10 au…

5 Sentinţă istorică în dosarul retrocedării a 10.000 de hectare din Retezat către două austriece, după 11 ani de…