William și Kate au făcut covrigi pretzel din aluat și au luat parte la o regată în orașul german Heidelberg

William și Kate au făcut covrigi pretzel din aluat și au luat parte la o regată în orașul german Heidelberg

Prințul William și soția sa, Kate, s-au bucurat de unele activități tradiționale joi, la Heidelberg, în cadrul vizitei lor de trei zile în Germania, încercând să facă din aluat tradiționalii covrigi pretzel, plimbându-se prin centrul istoric și bucurându-se de o cursă pe râul Neckar în bărci cu vâsle, relatează DPA.

Cuplul regal și cei doi copii ai săi a ajuns în Germania miercuri, iar în prima zi ducele și ducesa de Cambridge s-au întâlnit cu cancelarul Angela Merkel la Berlin , au vizitat unele din obiectivele turistice ale capitalei și un centru pentru copiii dezavantajați.
Joi, William și Kate au fost întâmpinați de sute de oameni cu drapelul Marii Britanii la Universitatea din Heidelberg, unde au vizitat un institut de cercetare în domeniul cancerului, în compania directorului său, Michael Baumann.
După o plimbare prin centrul pitoresc al orașului, cei doi au vizitat o piață germano-britanică, unde au fost întâmpinați de primarul din Heidelberg, Eckart Wuerzner, și de omologul său din orașul înfrățit Cambridge.

O ploaie scurtă într-o zi altfel însorită a fost descrisă de Wuerzner drept "vreme tipic englezească", iar Kate și-a cerut scuze pentru că a "adus vremea de la Cambridge" cu ea.
Când cuplului i s-a dat ocazia să încerce să facă tradiționalii pretzel din aluat, primarul i-a atras atenția politicos prințului William: "Ai grijă la cravată, te rog".
William și Kate s-au schimbat apoi în haine casual și pantofi sport pentru a lua parte la o regată pe Neckar, la care au participat echipaje din Heidelberg și Cambridge. Publicul i-a ovaționat pe cei doi membri ai casei regale britanice și pe vâslași de pe malurile râului.
Cuplul a primit cadouri tradiționale din regiune, printre care un ceas cu cuc pe care se afla drapelul britanic, precum și ursuleți de la compania germană de jucării Steiff.
La sfârșitul după-amiezii, William și Kate urmează să revină la Berlin pentru un concert privat al DJ Goldierocks la Claerchens Ballhaus, o clădire istorică din districtul Mitte al capitalei. Vineri, William și soția sa se vor deplasa cu trenul la Hamburg, pentru a vizita sala de concerte Elbphilharmonie.

În ajunul vizitei lor, o bombă neexplodată din cel de Al Doilea Război Mondial a fost dezamorsată în oraș. Bomba americană de 250 kg a fost descoperită miercuri dimineață în apropierea principalei gări feroviare a orașului, care este cunoscut pentru faptul că aici s-a înființat cea mai veche universitate din Germania, în 1386. Autoritățile au evacuat temporar 2.300 de persoane din zonă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”