William și Kate încep o vizită oficială în India - o premieră

William și Kate încep o vizită oficială în India - o premieră

Ducele și Ducesa de Cambridge vor sosi duminică în India pentru o vizită oficială de șapte zile, în cadrul căreia se vor întâlni atât cu vedete de la Bollywood, cât și cu copii din cartierele sărace din Bombay, relatează AFP.

În prima sa vizită în cel mai mare stat din Commonwealth, cuplul regal va vizita celebrul monument Taj Mahal, scena uneia dintre cele mai faimoase fotografii ale mamei lui William, prințesa Diana, care a murit în 1997 la Paris.

Prințul William și soția sa, Kate, se vor deplasa, de asemenea, în Bhutan, timp de șase ore, până la faimoasa mânăstire budistă Taktsang și se vor întâlni cu regele și regina acestui mic stat din Himalaya.

Planificată la cinci luni după o vizită de trei zile a premierului indian Narendra Modi la Londra, această călătorie "este o reflectare a angajamentului continuu la nivel înalt între cele două țări", a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului indian al Afacerilor Externe.

Vizita lui William, al doilea în linia de succesiune la tronul britanic după tatăl său, prințul Charles, survine la puțin timp înainte de cea de-a 90-a aniversare a reginei Elisabeta a II-a, la 21 aprilie. Potrivit AFP, această vizită este cea mai amplă deplasare întreprinsă de William și Kate de la nașterea fiicei lor, prințesa Charlotte, în urmă cu aproape un an. Nici aceasta din urmă, nici fratele său, prințul George, născut în iulie 2013, nu își vor însoți părinții în India.

Cuplul regal va sosi duminică la Mumbai, unde va participa la un meci de cricket înainte de a se juca cu copiii din mahalale. Seara va fi dedicată stelelor de la Bollywood și principalelor personalități ale capitalei financiare a Indiei în cadrul unui dineu somptuos.

În New Delhi, unde William și Kate vor ajunge luni, cuplul va aduce un omagiu părintelui independenței Indiei, Mahatma Gandhi, se vor întâlni cu principalii liderii politici și vor participa la o petrecere aniversară în onoarea reginei Elisabeta.

Marți și miercuri, Ducele și Ducesa de Cambridge vor vizita Parcul Național Kaziranga din statul Assam, unde se vor întâlni cu membri ai comunităților rurale, înainte de a călători în Bhutan timp de două zile, apoi o din nou în India, la 16 aprilie, pentru a vizita Taj Mahal-ul, ultima etapă înainte de întoarcerea în Marea Britanie.

Pentru această vizită, Kate va avea în bagajul său între 12 și 15 ținute, unele semnate de designeri indieni, a indicat The Daily Telegraph.

AGERPRES/(AS — autor: Ana Bîgu, editor: Mariana Ionescu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro