Wisconsin a fost unul din statele americane atacate de hackerii ruși la alegerile din 2016 (oficial)

Wisconsin a fost unul din statele americane atacate de hackerii ruși la alegerile din 2016 (oficial)

Wisconsin, un stat american important pentru rezultatul alegerilor prezidențiale din 2016, a fost una din țintele hackerilor ruși, a declarat vineri Michael Haas, administrator al Comisiei Electorale a statului, citat de Reuters.

Potrivit lui Haas, Departamentul pentru Securitate Națională a informat statul Wisconsin guvernul rus "a scanat infrastructura electorală conectată la internet, căutând probabil vulnerabilități specifice, cum ar fi accesul la bazele de date cu alegătorii, dar încercarea de a exploata astfel de vulnerabilități a eșuat".

Departamentul pentru Securitate Națională al SUA a informat Congresul încă din iunie că 21 de state americane au fost vizate anul trecut de atacuri cibernetice cu originea în Rusia și că nu s-au găsit dovezi privind manipularea voturilor, deși câteva sisteme au fost penetrate. Vineri, Departamentul a refuzat să precizeze care sunt statele respective.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu