Wolfsburg a produs surpriza sferturilor Ligii Campionilor, 2-0 cu Real Madrid

Wolfsburg a produs surpriza sferturilor Ligii Campionilor, 2-0 cu Real Madrid

Echipa germană VfL Wolfsburg a învins surprinzător formația spaniolă Real Madrid cu scorul de 2-0 (2-0), miercuri seara, pe teren propriu, într-un meci din prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal. ''Lupii'' au surprins-o pe Real, care venea după o victorie în El Clasico, și au câștigat prin golurile marcate de Ricardo Rodriguez (18 — penalty), Maximilian Arnold (25), nelipsind mult ca scorul să fie și mai drastic.

Gazdele au avut prima ocazie de gol prin Henrique (12), dar Navas a reținut mingea trimisă cu capul. Prima oportunitate a madrilenilor a fost semnată de Benzema (14), dar Benaglio a intervenit salvator, după care Bale a reluat pe lângă.

Wolfsburg a deschis scorul în min. 18, din penalty, prin Rodriguez, după un fault comis de Casemiro asupra lui Schuerrle.

Portarul costarican Keylor Navas a primit astfel primul său gol în Champions League, după 738 minute de invincibilitate.

Vicecampioana Germaniei și-a majorat avantajul la scurt timp, prin Arnold (25), din centrarea lui Henrique. Schuerrle a fost aproape de golul al treilea (28), dar a tras în Navas.

Benzema a ratat o nouă mare ocazie de gol (32), Kroos l-a pus și el la încercare pe Benaglio (37), dar și Wolfsburg a avut două șanse bune, prin Draxler (34, 38).

La reluare, Real a pus o presiune formidabilă pe poarta gazdelor, dar șutul lui Marcelo a fost blocat (47), Kroos a tras peste poartă (48), starul Ronaldo nu a fost inspirat în numeroasele situații favorabile de care a beneficiat (49, 50, 57).

Wolfsburg a fost aproape să dea lovitura de grație pe o contră a lui Schuerrle (69).

Echipa lui Zidane a mai ratat prin Bale (71) și Ronaldo (73), dar ultimele două ocazii clare au aparținut echipei germane, prin Henrique (77) și Kruse (89).

Returul se va juca pe 12 aprilie pe ''Santiago Bernabeu'', iar Real Madrid are nevoie de o prestație de excepție pentru a trece mai departe.

VfL Wolfsburg — Real Madrid 2-0 (2-0)
Au marcat: Ricardo Rodriguez (18 — penalty), Maximilian Arnold (25).
Wolfsburg, VfL Wolfsburg Arena: 26.400 spectatori
Liga Campionilor — sferturi de finală (tur)

Au evoluat echipele:
Wolfsburg: Diego Benaglio (căpitan) — Vieirinha, Naldo, Dante, Ricardo Rodriguez — Joshua Guilavogui, Luiz Gustavo — Bruno Henrique (Christian Traesch, 80), Maximilian Arnold, Julian Draxler (Marcel Schaefer, 90+3) — Andre Schuerrle (Max Kruse, 85). Antrenor: Dieter Hecking.
Real: Keylor Navas — Danilo, Pepe, Sergio Ramos (căpitan), Marcelo — Luka Modric (Isco, 64), Casemiro, Toni Kroos (James Rodriguez, 85) — Gareth Bale, Karim Benzema (Jese Rodriguez, 41), Cristiano Ronaldo. Antrenor: Zinedine Zidane.

Arbitru: Gianluca Rocchi (Italia)
Cartonașe galbene: Vieirinha (19), Benaglio (53), Luiz Gustavo (61), Bale (69), Arnold (69).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”