WP: Documentele scurse de la Pentagon demonstrează că Zelensky a planificat atacuri pe teritoriul Rusiei

WP: Documentele scurse de la Pentagon demonstrează că Zelensky a planificat atacuri pe teritoriul Rusiei

Potrivit ziarului american, la mijlocul lunii februarie, președintele Ucrainei, într-o conversație cu vicepremierul țării, a propus aruncarea în aer a conductei de petrol Drujba.

Foto: EPA-EFE

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, „în spatele ușilor închise” a planificat atacuri asupra teritoriului rus și a dorit scoaterea din uz a conductei prin care tranzitează petrolul din Federația Rusă către Ungaria, a scris sâmbătă de The Washington Post , care a intrat în posesia unor documente secrete ale Pentagonului, apărute în rețea ca urmare a scurgerii de la începutul lunii aprilie.

Documentele obținute de serviciile de informații americane, inclusiv corespondența personală dintre liderul ucrainean și comandamentul militar, indică faptul că, în ciuda asigurărilor de la Kiev că nu va folosi arme furnizate de Occident pentru a lovi teritoriul Rusiei, Zelensky nu abandonează ideea de a lovi. ținte în interiorul granițelor Federației Ruse și ar dori să folosească pentru aceasta rachete cu rază lungă de acțiune.

Potrivit The Washington Post, Zelensky a propus la mijlocul lunii februarie, în cadrul unei întâlniri cu vicepremierul ucrainean Iulia Sviridenko, scoaterea din uz a conductei de petrol Drujba.

Ungaria continuă să primească cea mai mare parte a petrolului său prin conducta Drujba, care trece din Rusia prin Ucraina. După cum a explicat anterior guvernul rus, în 2022, 4,9 milioane de tone de materii prime au fost furnizate Ungariei prin ramura de sud a acestei conducte. Petrolul care este pompat prin această conductă ajunge și în Slovacia și Republica Cehă. Ramura nordică a Drujbei, mergând în direcția Germaniei și Poloniei, nu este utilizată în prezent de aceste țări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...