WTA prezintă lucruri mai puțin cunoscute despre Sorana Cîrstea, după calificarea în semifinalele Miami Open

WTA prezintă lucruri mai puțin cunoscute despre Sorana Cîrstea, după calificarea în semifinalele Miami Open

Sorana Cîrstea a uimit lumea tenisului și s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami. După victoria în fața Arynei Sabalenka, siteul oficial al WTA a prezentat povestea româncei care va împlini 33 de ani pe 7 aprilie.

Sorana CirsteaFoto: Rob Prange / Zuma Press / Profimedia

Sorana Cîrstea, idolul Steffi Graf și cuvintele incrucișate

Într-un amplu material dedicat româncei, WTA vorbește despre pasiunile Soranei și despre bornele impresionante atinse de aceasta la competiția din Florida.

„Spuneți-i 'Hello' Soranei Cîrstea. Fără a fi cap de serie, aceasta a arătat întregii lumi cât de periculoasă poate fi când totul se așază cum trebuie pentru ea.

În semifinale la Miami erau deja două nume mari din circuit, Jessica Pegula și Elena Rybakina, poziționate pe 3, respectiv 7 în ierarhia mondială. Lor li se poate adăuga Petra Kvitova, de două ori câștigătoare de Wimbledon. Dar mai este și numărul 74 WTA, cea mai neașteptată prezență în careul de ași, Sorana Cîrstea.

Ce putem spune despre sportiva din România care va împlini 33 de ani în prima săptămână din aprilie e că a început tenisul la 4 ani. La 14 ani, a concurat în primul său eveniment sub egida ITF, la București, la câteva luni distanță de nașterea lui Cori Gauff (n.r. marea speranță a tenisului american, locul 6 WTA).

Este o admiratoare a lui Steffi Graf și probabil că nu e o coincidență faptul că forehandul e și lovitura ei preferată. Filmele, shoppingul, cititul și cuvintele încrucișate sunt hobbyurile româncei, care are ca orașe favorite Londra și New York.

Cîrstea a făcut câteva lucruri cu adevărat speciale în Florida, în drumul spre semifinale. Deja ea a stabilit câteva borne importante la turneul din SUA:

Cîrstea a învins-o în minimum de seturi pe Sabalenka, administrându-i bielorusei abia a 3-a înfrângere a sezonului. Aryna (numărul 2 mondial) este cel mai bine clasată jucătoare învinsă de Sorana în cariera sa;

Cu victoriile împotriva Carolinei Garcia și Arynei Sabalenka, Cîrstea a învins pentru prima oară în carieră două jucătoare clasate în TOP 5 WTA la același turneu;

Cîrstea este prima jucătoare clasată în afara Top 50 care a câștigat nouă meciuri pe tabloul principal la Sunshine Double într-un singur an.

Aceasta este a doua semifinală WTA 1000 din cariera sa. Prima a avut loc în urmă cu aproape un deceniu, la Toronto. Cirstea a câștigat acel meci împotriva lui Li Na înainte de a pierde în finală în fața Serenei Williams. Acest decalaj este al doilea cel mai lung din istorie, după cel de 11 ani al Anastasiei Pavlyuchenkova, între Cincinnati 2010 și Madrid 2021.

OK, încă una - Doar Rybakina (12) a câștigat mai multe meciuri pe tabloul principal la turneele WTA 1000 disputate în acest an decât Cirstea și Barbora Krejcikova (câte 10)”, notează WTA .


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria