Xi Jinping, președintele Chinei, la Hong Kong: Orice sfidare a autorității guvernului central este "inadmisibilă"

Xi Jinping, președintele Chinei, la Hong Kong: Orice sfidare a autorității guvernului central este "inadmisibilă"

Președintele Chinei, Xi Jinping, a avertizat sâmbătă, într-un discurs la Hong Kong prilejuit de aniversarea a 20 de ani de la revenirea acestei foste colonii britanice în mâinile Beijingului, că orice sfidare a autorității guvernului central este "inadmisibilă", transmite agenția EFE.

"Orice încercare de a pune în pericol suveranitatea și securitatea Chinei, de a sfida autoritatea guvernului central și cea a Legii fundamentale (Constituția) din Hong Kong (...) reprezintă un act care trece linia roșie și este absolut inadmisibil", a spus Xi, ca răspuns pentru grupurile politice ce solicită reforme democratice și chiar independența.

Cu puțin înainte de discursul șefului statului chinez la ceremonia de învestitură a noului executiv din Hong Kong, condus de Carrie Lam, mai mulți activiști au fost arestați după ce au protestat față de Beijing în apropierea centrului de conferințe unde se afla Xi.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

2 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

3 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

4 Rusia este pe cale să sufere o mare înfrângere în „buzunarul” Lyman. Panică în rândul bloggerilor și corespondenților militari ruși

5 Spovedania unui rus care a supraviețuit în Ucraina: „Mi-am dat seama că noi suntem fasciștii. Toți noii recruți vor muri acolo”