Yoginul lui Bivolaru, trimis în judecată. Procurorii spun că Eugen Mîrtz racola cursante, le obliga să facă videochat și le viola

Yoginul lui Bivolaru, trimis în judecată. Procurorii spun că Eugen Mîrtz racola cursante, le obliga să facă videochat și le viola

Instructorul de yoga Eugen Mîrtz a fost trimis în judecată alături de patru complici, pentru constituirea unui grup infracțional, trafic de persoane și viol. Gruparea exploata sexual femei recrutate sub pretextul evoluției spirituale.

Eugen Mîrtz a fost trimis în judecată FOTO Arhivă

Eugen Mîrtz a fost trimis în judecată FOTO Arhivă

Procurorii DIICOT au trimis în judecată cinci persoane, printre care și Eugen Mirtz (63 de ani), acuzat că a condus o grupare specializată în trafic de persoane și exploatare sexuală, mascată sub pretextul unor cursuri de yoga și „dezvoltare spirituală”, au transmis autoritățile printr-un comunicat.

Cei cinci inculpați – două femei și trei bărbați, cu vârste între 31 și 63 de ani – se află sub control judiciar și vor fi judecați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane în formă continuată, iar în cazul lui Mîrtz, și pentru 12 acte de viol.

Potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2012, Eugen Mîrtz a creat o rețea infracțională, împreună cu două dintre coinculpate. Alte două persoane s-au alăturat ulterior, toate acționând pentru a obține beneficii financiare prin exploatarea a cel puțin 15 victime.

Sub paravanul unor centre de yoga de „rang european”, Mîrtz și complicii săi au racolat cursante pe care le-au manipulat emoțional și psihic. Acestea erau constrânse să participe la activități de videochat sau să realizeze conținut pornografic pentru platforme online.

În paralel, Mîrtz le condiționa pe victime să întrețină relații sexuale cu el, pe care le prezenta ca parte dintr-un proces de „purificare” și „evoluție spirituală”. Odată distrusă orice formă de consimțământ, femeile erau implicate în producerea de materiale explicite.

Victimele erau găzduite în apartamente controlate de rețea, iar pentru activitatea de videochat au fost utilizate două locații din sectorul 5 al Capitalei, dotate cu internet, calculatoare și camere web.

În urma activității infracționale, inculpații au obținut peste 1,4 milioane de euro. DIICOT a solicitat instanței menținerea sechestrului pe 12 imobile și terenuri ale inculpaților, pe sume în lei și dolari, precum și confiscarea acestora.

Procurorii cer, totodată, obligarea inculpaților la plata a 45.000 de lei, cheltuieli judiciare suportate de stat. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București.

DIICOT subliniază că trimiterea în judecată reprezintă finalizarea anchetei penale, inculpații beneficiind în continuare de prezumția de nevinovăție.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imaginea decăderii umane...

2 „200-300 de milioane de euro, cam asta e suma”

3 „Vreau toate lumânările, lanternele și gheața” / Rafturi golite și apel la mobilizarea soldaților după pana de curent masivă

4 ALERTĂ „Totul indică posibilitatea unui atac cibernetic” / Pană masivă de curent în mai multe state europene

5 Crin Antonescu, favorit la câștigarea alegerilor prezidențiale conform ultimului sondaj