Zborul cu care Richard Branson încearcă să ajungă în spaţiu, amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice

Zborul cu care Richard Branson încearcă să ajungă în spaţiu, amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice

Zborul cu care miliardarul britanic Richard Branson, fondatorul companiei Virgin Galactic, încearcă să ajungă în spaţiu duminică a fost amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează DPA.

În prezent, acesta este programat pentru ora 14.30 GMT.

Branson va ajunge în spaţiu la bordul avionului spaţial VSS Unity, alături de alte cinci persoane.

Vehiculul spaţial VSS Unity şi avionul purtător VMS Eve vor decola de pe cosmodromul comercial Spaceport America din statul american New Mexico. Întregul zbor urmează să aibă o durată de circa 90 de minute.

La circa 15.000 metri altitudine, Unity va fi eliberat de avionul purtător, misiunea sa fiind de a ajunge la peste 80 kilometri altitudine, înainte de a se îndrepta spre Pământ după câteva minute.

Richard Branson şi-a programat zborul cu nouă zile mai devreme decât miliardarul Jeff Bezos. Acesta din urmă vizează un zbor suborbital cu vehiculul New Shepard al companiei sale, Blue Origin, pe 20 iulie.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina