Zborul cu care Richard Branson încearcă să ajungă în spaţiu, amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice

Zborul cu care Richard Branson încearcă să ajungă în spaţiu, amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice

Zborul cu care miliardarul britanic Richard Branson, fondatorul companiei Virgin Galactic, încearcă să ajungă în spaţiu duminică a fost amânat cu 90 de minute din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează DPA.

În prezent, acesta este programat pentru ora 14.30 GMT.

Branson va ajunge în spaţiu la bordul avionului spaţial VSS Unity, alături de alte cinci persoane.

Vehiculul spaţial VSS Unity şi avionul purtător VMS Eve vor decola de pe cosmodromul comercial Spaceport America din statul american New Mexico. Întregul zbor urmează să aibă o durată de circa 90 de minute.

La circa 15.000 metri altitudine, Unity va fi eliberat de avionul purtător, misiunea sa fiind de a ajunge la peste 80 kilometri altitudine, înainte de a se îndrepta spre Pământ după câteva minute.

Richard Branson şi-a programat zborul cu nouă zile mai devreme decât miliardarul Jeff Bezos. Acesta din urmă vizează un zbor suborbital cu vehiculul New Shepard al companiei sale, Blue Origin, pe 20 iulie.AGERPRES/ (AS - editor: Ana Alecu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

4 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!