Zborul cu echipaj uman al SpaceX către ISS, amânat cu o zi din cauza condiţiilor meteo (NASA)

Zborul cu echipaj uman al SpaceX către ISS, amânat cu o zi din cauza condiţiilor meteo (NASA)

Zborul spaţial cu echipaj uman al NASA şi SpaceX către Staţia Spaţială Internaţională (ISS), programat pentru joi, a fost amânat cu o zi din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, a anunţat miercuri Agenţia spaţială americană, relatează AFP.

Lansarea este programată să aibă loc vineri, 23 aprilie, la ora 5:49 (9:49 GMT), în loc de joi, 22 aprilie, la ora 6:11 (10:11 GMT), cum fusese iniţial planificat, de la Centrul Spaţial Kennedy din Florida.

"Chiar dacă condiţiile din jurul locului de lansare ar fi favorabile decolării, echipele trebuie să ţină cont şi de condiţiile de-a lungul traiectoriei de zbor", a declarat NASA într-un comunicat.

Agenţia spaţială americană "prevede o probabilitate de 90% de condiţii meteorologice favorabile" pentru lansare, iar vremea ar urma de asemenea să se "îmbunătăţească" de-a lungul traiectoriei de zbor. Vântul rămâne "principala îngrijorare meteorologică" în ceea ce priveşte decolarea.
 

Foto: (c) NASA Aubrey Gemignani HANDOUT / EPA


Misiunea numită ''Crew-2'' include doi astronauţi americani, Shane Kimbrough şi Megan McArthur, dar şi pe japonezul Akihiko Hoshide şi pe francezul Thomas Pesquet de la Agenţia Spaţială Europeană (ESA). Toţi au mai călătorit anterior în spaţiu.

SpaceX, fondată de Elon Musk, a încheiat un parteneriat cu NASA pentru transporturi spaţiale într-un moment în care capsula Starliner a companiei Boeing acumulează întârzieri ale zborurilor-test. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, dezvăluiri murdare despre Ponta și Hrebenciuc

2 Așa o fi?

3 Dovada că unii dintre procurorii români sunt niște dobitoci / Cazul italianului „înșelat” de o gorjeancă

4 Expo-nuri în Poliția Română?

5 „Zeiţa Mamă” a unei secte din SUA a fost găsită mumificată după ce a băut argint coloidal ca leac anti-COVID-1…