Zborul MH17: Ancheta penală arată 'implicarea directă' a Rusiei (Kiev)

Zborul MH17: Ancheta penală arată 'implicarea directă' a Rusiei (Kiev)

Primele rezultate ale anchetei penale efectuate de o echipă internațională cu privire la prăbușirea cursei MH17 a companiei Malaysia Airline, care a fost doborâtă în iulie 2014 în estul Ucrainei, arată 'implicarea directă' a Rusiei, a subliniat miercuri Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei, informează AFP.

'Raportul prezentat astăzi include un nou element foarte important: o informație privind ruta pe care arma a fost transportată în Ucraina din Rusia', apoi, după ce a avut loc tirul, retrimisă în Rusia trecând 'printr-un sector de la frontiera ruso-ucraineană, aflat exclusiv sub controlul Rusiei și al militanților săi. Această informație arată din nou implicarea directă a statului-agresor în prăbușirea avionului', se menționează în comunicatul Ministerului de Externe al Ucrainei.

Potrivit rezultatelor anchetei penale, prezentate de Olanda miercuri, racheta care a doborât cursa MH17 a companiei Malaysia Airlines în 17 iulie 2014 a fost adusă din Rusia.

Ancheta a confirmat, de asemenea, că racheta a fost trasă dintr-o tabără situată la acea dată pe teritoriul aflat sub controlul separatiștilor proruși.

Parchetul olandez a mai anunțat că a identificat circa o sută de persoane care 'au jucat un rol activ' în această dramă.

'Aceasta pune capăt tuturor tentativelor Rusiei de a discredita activitățile echipei de anchetă comune (JIT) și concluziile ei, difuzând informații deformate sau fabricate', a adăugat ministerul ucrainean.

La rândul său, Rusia a acuzat din nou, luni, armata ucraineană, că este responsabilă de prăbușirea zborului MH17.

Deciziile juridice care vor urma rezultatelor anchetei penale vor arăta 'cine este cine în Donbas (estul Ucrainei), cine vrea pace și cine seamănă răul și a făcut mii de victime nevinovate', a reacționat la această acuzație premierul ucrainean Volodimir Groisman, pe pagina sa de Facebook.

Toate cele 298 de persoane ce se aflau la bordul avionului Boeing 777 ce efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, pasageri și membri ai echipajului, au fost uciși. Majoritatea victimelor erau de naționalitate olandeză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…