Zborul MH17: Washingtonul acuză implicarea Moscovei în cazul avionului doborât

Zborul MH17: Washingtonul acuză implicarea Moscovei în cazul avionului doborât

Statele Unite au salutat miercuri primele rezultate ale anchetei asupra rachetei care a doborât zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines în iulie 2014, în estul Ucrainei, apreciind că acestea confirmă bănuielile americane legate de o implicare rusă, transmite AFP.

Această rachetă a fost adusă din Rusia în zona de conflict, a afirmat miercuri Parchetul olandez , subliniind că a identificat circa o sută de persoane care ar putea fi "jucat un rol activ" în tragedia soldată cu 298 de morți la 17 iulie 2014.

"Concluziile provizorii confirmă declarația făcută de secretarul de stat John Kerry în zilele care au urmat tragediei, potrivit căruia zborul MH17 a fost doborât de o rachetă sol-aer de tip Buk trasă de pe teritoriul controlat de separatiști proruși, în estul Ucrainei", a afirmat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.

Nu există "nicio îndoială" cu privire la aceste rezultate, a insistat purtătorul de cuvânt.

John Kirby a ținut să menționeze că ancheta a stabilit că "lansatorul de rachete Buk a fost adus din Rusia în zona controlată de separatiști în Ucraina înainte de incident și transportat înapoi în Rusia după ce (zborul) MH17 a fost doborât".

Rusia a calificat ca "părtinitoare" și "motivată politic" această anchetă penală internațională care a dus la primele rezultate prezentate în Olanda, în timp ce Ucraina a subliniat "implicarea directă" a Moscovei în distrugerea Boeingului 777 care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, din nou fără haine pe internet

2 Dezvăluire fără precedent despre Armata Rusiei! / Echipamente ultramoderne, de miliarde de euro, au fost distruse sau aruncate deoarece soldații ruși nu…

3 Avertismentul profesorului Ciurea despre mici și cârnați

4 VIDEO A început lupta pentru putere la Moscova? / FSB l-a arestat pe un angajat al șefului mercenarilor Wagner, cunoscut pentru criticile față de Serghe…

5 ULTIMA ORĂ Priviți, 500 de soldați ruși protestează la granița cu Ucraina împotriva „condițiilor inumane”!