Zece lucruri inedite despre noua Regină a Marii Britanii. Detalii mai puțin știute despre Camilla

Zece lucruri inedite despre noua Regină a Marii Britanii. Detalii mai puțin știute despre Camilla

O lume întreagă a urmărit cu sufletul la gură sâmbătă, 6 mai 2023, încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii și a soției sale, Regina Camilla.

Îmbrăcați în straiele festive - el într-o haină violet cu pelerina cu blană de hermină deasupra, iar ea în aceeași rochie albă în care a fost și încoronată - , ambii cu coroanele istorice pe cap, Regele Charles al III-lea și Regina Camilla au salutat emoționați mulțimea, care efectiv a dat buzna în piață să prindă cel mai bun loc din care i-ar fi putut vedea și face cu mâna. Practic, pentru prima oară după 70 de ani, un alt monarh (și primul de sex masculin după aceste șapte decenii) salută mulțimea de la acest balcon, unde obișnuiam s-o vedem pe longeviva suverană Elisabeta a II-a.

Deși Camilla a simțit întotdeauna că nu a fost adorată de popor așa cum era regretata primă soție a lui Charles, Prințesa Diana , trebuie să recunoaștem că este singura femeie pe care monarhul britanic a iubit-o încă de la început, necondiționat. Dincolo de toate piedicile care nu ar fi dat relației lor nicio șansă, iată că a ajuns Regină într-un final, la 75 de ani.

regina camilla (5) jpg

Iată câteva lucruri mai puțin știute despre Camilla, noua Regină britanică

Regina s-a născut pe 17 iulie 1947, la Spitalul King’s College din Londra.

Inelul de logodnă al Camillei a aparținut cândva bunicii soțului ei, Regina Mamă Elisabeta.

La fel ca Charles, și Camilla are doi copii din prima sa căsătorie: pe Tom Parker Bowles și pe Laura Lopes.

Camilla adoră dansul, pe care îl urmărește cu drag și îl și practică.

regele charles si regina camilla jpg

Acasă, în Wiltshire, Maiestatea Sa produce propria sa miere, care este vândută apoi la ”Fortnum&Mason”, în scopuri caritabile.

Regina adoră bijuteriile, însă are un secret, potrivit datelor oferite chiar de Palat. Toți cerceii Camillei sunt pe bază de clipsuri, întrucât urechile Reginei nu sunt străpunse.

Camilla este un fan înrăit al concursului de dans ”Strictly Come Dancing”.

Regina adoră să citească și este în totală admirație a personajului Elizabeth Bennet din romanul ”Mândrie și prejudecată”, apărut în 1813, al scriitoarei Jane Austen.

În 2022, Camilla a mărturisit publicației ”The Australian Women’s Weekly” că este ”îngrozită” atunci când trebuie să țină discursuri. Emoțiile o copleșesc.

Mama vitregă a Prințului William și a Prințului Harry a fost descrisă de Palat drept un „grădinar pasionat”. Are în comun această îndeletnicire cu răposata regină Elisabeta. Însuși fiul său a detaliat în cadrul unui podcast: ”Mama adoră să grădinărească. Este un hobby pe care îl are din tinerețe, dinainte să ajungă regină.”

De asemenea, fiul Tom Parker Bowles a mai spus că mama sa gătește minunat, iar printre preparatele sale preferate se numără peștele la cuptor și salatele diverse.

Regina are cinci nepoți — Lola Parker Bowles, Freddy Parker Bowles, Eliza Lopes, Louis Lopes și Gus Lopes — și cinci nepoți vitregi — Prințul George, Prințesa Charlotte, Prințul Louis, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

În timpul unui interviu din 2022 pentru BBC Morning Live, Camilla a spus: „E minunat să fiu bunică, înveți atâtea lucruri de la ei și sper că și ei învață de la noi.”

În sfârșit, după o (prea) lungă așteptare, Charles se vede urcat pe tronul Marii Britanii, de faco și de jure. Și, tot după o nesfârșită perioadă, îi poate spune mult iubitei sale Camilla, „Regina mea!“.

Foto: Profimedia

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...