Zeci de copii refugiaţi din insulele greceşti au plecat de la Atena spre Germania

Zeci de copii refugiaţi din insulele greceşti au plecat de la Atena spre Germania

Zeci de copii refugiaţi din insulele greceşti au plecat sâmbătă dimineaţă spre Germania, a declarat o purtătoare de cuvânt a aeroportului din Atena pentru dpa.

Minorii s-au îmbarcat spre oraşul Hanovra din nordul Germaniei, de unde urmează să fie duşi în zona Osnabrueck pentru o carantină de coronavirus de 14 zile.

Majoritatea celor 49 de minori neînsoţiţi cu vârsta medie de 13 ani provin din Afganistan şi Siria, potrivit unor surse din Ministerul Migraţiei de la Atena.

"Oferim persoanelor persecutate posibilitatea de a reporni", a declarat prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis la televiziunea de stat.

După carantina de coronavirus, copiii urmează să fie distribuiţi în landurile Germaniei.

Acesta este al doilea grup de minori luaţi din taberele notorii de pe insulele greceşti Lesbos, Chios şi Samos.

Deja miercuri, 12 au fost preluaţi de Luxemburg.

Planul prevede ca aproximativ 1.600 de tineri să fie duşi în alte ţări ale UE. 90% dintre minori sunt băieţi, notează dpa.

Aproximativ 39.000 de persoane se află în prezent în taberele de pe insulele din estul Mării Egee. Potrivit Agenţiei ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), aproximativ 36% sunt minori.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria