Zeci de mii de persoane au protestat în Myanmar împotriva loviturii de stat

Zeci de mii de persoane au protestat în Myanmar împotriva loviturii de stat

Zeci de mii de birmanezi au manifestat duminică pe teritoriul Myanmarului împotriva loviturii de stat care a înlăturat-o de la putere pe Aung San Suu Kyi, acestea fiind cele mai ample manifestaţii de după revolta populară din 2007, informează AFP şi Reuters.

La Rangoon, protestatarii, circa 100.000 potrivit unor estimări, s-au adunat lângă principalul hotel al oraşului, capitala economică a Myanmarului, unde poliţişti anti-revoltă au fost desfăşuraţi în număr mare.

Alte manifestaţii, de asemenea cu participare foarte mare, au avut loc în numeroase alte oraşe ale acestei ţări cu 54 de milioane de locuitori, inclusiv în Mandalay (centru).

La Naypyidaw, capitala situată la 350 nord de Rangoon, sute de persoane au mărşăluit sub sunetul claxoanelor.

Acestea sunt cele mai mari manifestaţii de după "Revoluţia şofranului" din 2007, în timpul căreia zeci de persoane au fost ucise de militari.

Fostul lider de facto al Myanmarului, Aung San Suu Kyi, înlăturată de la putere luni în urma unei lovituri de stat, se află "în arest la domiciliu" în capitala Naypyidaw şi este "în stare de sănătate bună", a anunţat vineri un purtător de cuvânt al partidului său, Liga Naţională pentru Democraţie .

La începutul acestei săptămâni, militarii au pus capăt brusc fragilei tranziţii democratice într-o ţară care a trăit deja sub conducere militară timp de aproape 50 de ani după obţinerea independenţei în 1948.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți ce făceau soldații ucraineni cu 8 luni înainte ca Rusia să invadeze Ucraina

2 Dezvăluiri de ultimă oră! / „Pâmânt în schimbul păcii” / Șeful CIA a negociat în secret pacea cu Ucraina și Rusia, luna trecută

3 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

4 Interlopul Nuțu Cămătaru și-a făcut bancă acasă și dă bani împrumut

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?