Zeci de mii de persoane au protestat la Tel Aviv împotriva corupției guvernului și a premierului Netanyahu

Zeci de mii de persoane au protestat la Tel Aviv împotriva corupției guvernului și a premierului Netanyahu

Zeci de mii de israelieni au participat sâmbătă seara, la Tel Aviv, la o demonstrație împotriva corupției guvernului și a premierului Benjamin Netanyahu, informează duminică dpa.

Protestatarii care au luat parte la "Marșul Rușinii", ce a urmat unei demonstrații similare de săptămâna trecută, i-au cerut lui Netanyahu să demisioneze în urma acuzațiilor de corupție împotriva lui și a numeroși asociați ai săi.

Numeroși manifestanți au purtat măști-cap de porc și au scandal sloganuri precum "Rușine", "Mafia" și "Oamenii corupți trebuie să plece".

Partidul lui Netanyahu, Likud, i-a acuzat pe protestatari că divizează poporul israelian într-o perioadă în care țara este ținta unui control internațional riguros în urma deciziei președintelui american Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului și de a muta ambasada SUA din Tel Aviv în acest oraș.

La ora actuală, premierul conservator al Israelului face obiectul a două cercetări penale. Într-una dintre anchete, Netanyahu este suspectat că a primit, ilegal, cadouri de la personalități foarte bogate, printre care miliardarul australian James Packer și un producător de la Hollywood, Arnon Milchan. Valoarea totală a acestor cadouri a fost cifrată de mass-media la zeci de mii de dolari.

O altă anchetă încearcă să stabilească dacă el ar fi încercat să încheie un acord secret cu proprietarul ziarului Yedioth Ahronoth pentru o acoperire favorabilă din partea cotidianului israelian.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…