Zeci de percheziţii DNA în trei judeţe

Zeci de percheziţii DNA în trei judeţe

UPDATE 2: Percheziţiile efectuate miercuri de procurorii DNA vizează fraude comise în legătură cu derularea unui proiect de creştere intensivă a somnului african, finanţat din fonduri europene, potrivit unor surse judiciare. Prejudiciul produs în legătură cu proiectul privind creşterea în sistem super-intensiv a somnului african şi procesarea acestuia se ridică la peste 5 milioane de lei.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, de evaziune fiscală și spălarea banilor comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2016. 

În cursul zilei de 2 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 31 locații, situate în județele Mureș, Cluj, Harghita și Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și din partea Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș. 

UPDATE: Instituţia publică vizată este, potrivit unor surse judiciare, Centrul Regional Braşov al Direcţiei Generale de Pescuit. Prejudiciul în dosar s-ar ridica la suma de 5 milioane de lei.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție