Zeci de PERCHEZIȚII joi dimineața. Cu ce se ocupa de fapt o firmă de turism internațional

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Giurgiu şi ai Direcţiei Generale de Poliţie a Poliţiei Municipiului Bucureşti, sub coordonarea Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR, efectuează, joi dimineaţă, 20 de percheziţii, în judeţul Giurgiu şi în Capitală, la locuinţele a 11 persoane şi la punctele de lucru ale unor societăţi de turism internaţional, informează un comunicat de presă al Poliției Române. 

"Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2015 - iunie 2016, persoanele în cauză ar fi introdus în ţară, în vederea comercializării, articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi cosmetice contrafăcute, aduse din Turcia, purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Bunurile, în valoare de aproximativ 3.000.000 de lei, erau transportate prin intermediul unor societăţi de turism sau cu autotrenuri, sub sigiliu vamal", se arată în comunicatul citat. 

Poliţiştii au indisponibilizat, pe parcursul cercetărilor, bunuri contrafăcute în valoare de 2.000.000 de lei. 

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare şi contrabandă. 

Acţiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precizează sursa citată.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta