Zeci de răniţi în proteste împotriva reformelor fiscale, în Columbia

Zeci de răniţi în proteste împotriva reformelor fiscale, în Columbia

Zeci de oameni au fost răniţi în Columbia în cursul unor ample proteste împotriva reformei fiscale care au dus la ciocniri cu forţele de ordine, în mai multe oraşe din ţară, relatează joi dpa.

Cel puţin 42 de poliţişti au fost răniţi în violenţe, a afirmat ministrul columbian de interne Daniel Palacios. Au fost arestaţi 40 de suspecţi.

Foto: (c) Carlos Ortega/EPA

În capitala Bogota şi la Cali, autoturisme şi autobuze au fost atacate, iar mai multe staţii de autobuz au fost vandalizate.

Preşedintele Ivan Duque a condamnat într-un mesaj pe Twitter aceste "acte de vandalism".

Potrivit ziarului El Tiempo, 50.000 de columbieni au ieşit în stradă în diferite oraşe din statul sud-american.

Foto: (c) Luis Eduardo Noriega A/EPA

Nici interdicţia impusă de justiţie şi nici pandemia cu noul coronavirus nu i-au descurajat pe manifestanţi să protesteze împotriva controversatei reforme.

Guvernul columbian intenţionează între altele să reducă unele deduceri fiscale, să crească impozitele pentru unele categorii şi să elimine scutirea de TVA pentru o serie de bunuri şi servicii. Scopul acestor modificări este de a contribui la contrabalansarea deficitului creat în bugetul de stat de criza coronavirusului.

Foto: (c) Luis Eduardo Noriega A/EPA

Miercuri, autorităţile sanitare columbiene au anunţat cel mai mare bilanţ de decese atribuite COVID-19 în 24 de ore de la debutul pandemiei, 490, şi 19.745 cazuri noi de contaminare. Peste 2.800.000 de infectări şi 72.000 decese au fost raportate în total până acum în statul sud-american cu 50 de milioane de locuitori. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu