Zelenski a verificat stadiul pregătirii de luptă a militarilor ucraineni dislocaţi în Insula Şerpilor

Zelenski a verificat stadiul pregătirii de luptă a militarilor ucraineni dislocaţi în Insula Şerpilor

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a trecut în revistă luni stadiul pregătirii de luptă a militarilor ucraineni, dislocaţi în Insula Şerpilor, şi capacitatea lor de a apăra această formaţiune stâncoasă, asistând la un exerciţiu, a relatat agenţia de presă oficială ucraineană Ukrinform.

Zelenski s-a deplasat în Insula Şerpilor în cadrul unei vizite de lucru întreprinse în regiunile Nikolaev şi Odesa, conform agenţiei de presă menţionate, care citează site-ul web oficial al preşedinţiei de la Kiev.

"În timpul unui exerciţiu, puşcaşi marini şi grupuri de forţe speciale, cu sprijinul aviaţiei şi al unor nave de suprafaţă, s-au antrenat pentru consolidarea protecţiei şi apărării Insulei Şerpilor. Militarii ucraineni au ripostat cu succes unei debarcări de pe mare a unui inamic imaginar, au distrus navele inamice şi au respins eventualele încercări ale unui potenţial agresor de a captura insula ucraineană", se menţionează într-un comunicat oficial, citat de Ukrinform.

Zelenski a subliniat importanţa desfăşurării unor astfel de exerciţii, care au loc la un nivel foarte înalt.

"Este plăcut că astfel de exerciţii militare au loc pe insula noastră ucraineană Zmeinîi (Şerpilor). Acestea nu au fost niciodată aici la un astfel de nivel. Asta demonstrează încă o dată că ştim în ce vremuri trăim şi cu cine luptăm", a afirmat preşedintele ucrainean, citat de Ukrinform.

Zelenski a subliniat că Ucraina are o armată puternică, care este pregătită să apere ţara, statalitatea şi suveranitatea în orice colţ al teritoriului ucrainean independent.

Îmbrăcat în uniformă militară, preşedintele ucrainean a asistat luni la un alt exerciţiu de amploare desfăşurat în regiunea Nikolaev, organizat de comandamentul Forţelor unificate ale armatei ucrainene, cu participarea tuturor tipurilor de forţe militare.

Anterior, şeful Direcţiei principale de informaţii (GUR) a Ministerului ucrainean al Apărării, colonelul Kirill Budanov, a verificat sistemul de apărare din Insula Şerpilor, conform agenţiei de presă citate.

Cu această ocazie, "o gamă de probleme practice a fost pusă la punct", relatează Ukrinform, citând un comunicat de presă al departamentului.

Recent, în Insula Şerpilor au fost instalate echipamente pentru controlul ţintelor de suprafaţă şi subacvatice primite de la parteneri străini, conform unui comunicat GUR.

Potrivit unor experţi militari ucraineni, trupele ruse ar putea încerca să debarce în Insula Şerpilor.

Rusia, care a anexat în 2014 peninsula Crimeea, controlează în prezent sectoare din Marea Neagră care aparţin de fapt Ucrainei, atrag atenţia observatori de la Kiev.

Ocupată în 1944 de URSS, odinioară românească, Insula Şerpilor, la 45 km de ţărmurile României şi Ucrainei, face parte în prezent din raionul Chilia, regiunea Odesa (Ucraina). AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...