Zelenski, acuzat de premierul georgian de imixtiune în politica internă a Georgiei

Zelenski, acuzat de premierul georgian de imixtiune în politica internă a Georgiei

Președintele Urainei, Volodimir Zelenski este acuzat de premierul georgian Irakli Garibaşvili, de imixtiune în politica internă a Georgiei prin comentariile sale despre protestele desfăşurate la Tbilisi, acuzaţie ce a provocat un răspuns nervos din partea Kievului.

Volodimir Zelenski FOTO profimedia

În timpul protestelor împotriva proiectului de lege privind „agenţii străini”, Zelenski le-a mulţumit demonstranţilor georgieni pentru că au purtat drapele ale Ucrainei şi le-a urat „succes democratic”.

Când o persoană care este în război (...) răspunde acţiunilor distructive a câtorva mii de persoane aici în Georgia, aceasta este o dovadă directă că această persoană este implicată, motivată să facă să se întâmple şi aici ceva, o schimbare”, a spus într-un interviu televizat duminică seară premierul Garibaşvili, referindu-se la Volodimir Zelenski.

Potrivit premierului georgian, preşedintele Ucrainei caută să atragă Georgia în conflictul cu Rusia. În replică, MAE de la Kiev l-a acuzat pe premierul Garibaşvili că repetă „propaganda rusească”. „ Respingem categoric aceste acuzaţii , care nu au nimic de-a face cu realitatea. Autorităţile georgiene caută un inamic unde nu există”, a mai transmis MAE ucrainean.

În urma protestelor, guvernul de la Tbilisi a retras proiectul de lege privind „agenţii străini”, care afecta ONG-urile şi despre care criticii susţin că este inspirat dintr-o legislaţie similară adoptată în Rusia.

Cu toate acestea, manifestaţiile au continuat. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a susţinut la rândul său că protestele din Georgia sunt orchestrate din străinătate după modelul Maidanului de la Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?