Zelenski, prima reacție după prăbușirea aeronavei lui Prigojin: „Nu avem nimic de-a face. Dar cred că toată lumea îşi dă seama cine are”

Zelenski, prima reacție după prăbușirea aeronavei lui Prigojin: „Nu avem nimic de-a face. Dar cred că toată lumea îşi dă seama cine are”

Președintele Ucrainei a dat asigurări că Ucraina nu are nimic de-a face cu prăbuşirea avionului și că toată lumea își dă seama ce s-a întâmplat.

Avionul în care Prigojin se afla s-a prăbușit. Zelenski a reacționat FOTO EPA-EFE

„Noi nu avem nimic de-a face cu această situaţie. Asta e sigur. Dar cred că toată lumea îşi dă seama cine are”, a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele portughez Marcelo Rebelo de Sousa, care se află într-o vizită la Kiev.

Un avion Embraer cu zece persoane la bord - șapte pasageri și trei membri ai echipajului - s-a prăbușit brusc miercuri pe un câmp de lângă Kujenkino, în regiunea Tver, în timp ce se îndrepta de pe aeroportul Șeremetievo din Moscova spre Sankt Petersburg.

Rosaviația, agenția responsabilă de coordonarea aviației civile în Rusia, susține că printre cele zece persoane înregistrate la bord figurează un bărbat cu prenumele Evgheni și numele Prigojin. Alte surse afirmă că la bord s-ar fi aflat și Dmitri Utkin, un fost ofițer al forțelor speciale GRU care a fondat compania militară privată Wagner .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat