Zelenski: „Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică”

Zelenski: „Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică”

Totodată, liderul ucrainean a comunicat şi faptul că invadatorii ruşi au atacat din nou oraşul Harkov şi comunităţile din regiune, unde există victime, răniţi şi morţi. De asemenea, Zelenski a mai menţionat şi că în Donbas atacurile nu au încetat.

„În fiecare zi primim şi experimentăm o mulţime de ştiri dureroase. Războiul continuă, bombardamentele ruseşti nu se opresc nici măcar o zi”, a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, citat de Ukrinform .

„Astăzi aş dori să evidenţiez o decizie care arată ca una tehnică, dar în spatele ei există mult simbolism şi muncă politică semnificativă. Ucraina a devenit membru asociat al programului multilateral special al NATO privind interoperabilitatea tehnologică. Pentru a spune mai simplu, este vorba despre standardele Alianţei. Acum, Ucraina nu numai că implementează standardele NATO, ci poate participa şi la dezvoltarea de noi standarde.

Experienţa armatei noastre, capacităţile instituţiilor ucrainene, potenţialul IT al ţării noastre, toate acestea vor fi acum contribuţia ucraineană la dezvoltarea securităţii colective în Europa.

Şi când se întâmplă? În a 139-a zi a unui război pe scară largă, cu care Rusia plănuia să ne distrugă într-o săptămână. Iar statul ucrainean nu numai că a supravieţuit, nu numai că se apără, dar se dezvoltă şi va ajuta la dezvoltarea partenerilor săi. Un astfel de succes merită remarcat”, a transmis preşedintele ucrainean.

„Ocupanţii au simţit deja foarte bine ce este artileria modernă şi nu vor avea spatele sigur nicăieri pe pământul nostru, pe care l-au ocupat. Ei au simţit că operaţiunile ofiţerilor noştri de recunoaştere pentru a-şi proteja Patria sunt mult mai puternice decât oricare dintre operaţiunile speciale ale acestora. Soldaţilor ruşi - şi ştim acest lucru din interceptările conversaţiilor lor - se tem cu adevărat de forţele noastre armate.

Ei nu mai au putere strategică, caracter sau înţelegere a ceea ce fac aici, pe pământul nostru. De asemenea, nu au nici măcar un pic de curaj să admită înfrângerea şi să retragă trupele de pe teritoriul ucrainean.

Urmează un drum cu adevărat dificil. Din păcate, este imposibil să faci altfel atunci când îţi protejezi casa de un atac terorist. Dar este, de asemenea, clar că ceea ce urmează este succesul statului nostru. Ucraina se va putea apăra. Ucraina se va putea reconstrui. Ucraina îşi va putea îndeplini toate obiectivele de politică externă.

Când milioane de oameni muncesc sincer pentru asta, fiecare la nivelul său, rezultatul va fi inevitabil.

Şi ştiţi, din anumite motive, rareori le-am mulţumit oamenilor obişnuiţi care lucrează în Ucraina, care rămân aici indiferent de ceea ce se întâmplă, care îşi fac treaba în fiecare zi cu credinţă în Ucraina şi cu credinţa în victorie. Acum vreau să vă mulţumesc tuturor. Vă mulţumesc că sunteţi alături de Ucraina”, a mai adăugat Volodimir Zelenski.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu