Zgonea CONFIRMĂ: La PSD s-a CERUT un preşedinte al Camerei care să îi apere de PUȘCĂRIE. Sunt preocupaţi de o nouă „Marţea Neagră”

Zgonea CONFIRMĂ: La PSD s-a CERUT un preşedinte al Camerei care să îi apere de PUȘCĂRIE. Sunt preocupaţi de o nouă „Marţea Neagră”

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că unii colegi „sunt preocupaţi de repetarea marţei negre” şi a susţinut că în şedinţa grupului PSD de marţi au fost deputaţi care au cerut un preşedinte al Camerei care să ”îi apere de puşcărie”, dar şi modificări la Statutul parlamentarului, pentru a nu mai fi funcţionari publici.

”Am văzut că în ultimul timp, noi, în loc să dorim spitale moderne şi salarizare adecvată pentru cadrele medicale, vrem modificarea Codurilor penale, a Statutului, ca să dispară echivalarea noastră în Codul Penal ca funcţie publică şi să nu mai fim funcţionari publici. S-ar părea că unii sunt preocupaţi de aceste repetări ale, aşa cum aţi spus-o dumneavoastră, «marţea neagră»”, a spus Zgonea.

El a adăugat că ”sunt colegi care au vrut să îşi modifice legile acolo unde sunt dosare de corupţie şi acum vor să modifice legile acolo unde încalcă legislaţia rutieră”. ”Probabil că acest model de a face politică trebuie să dispară în România”, a mai precizat Zgonea. Întrebat dacă are informaţii, din partid, că s-ar pregăti o nouă ”marţea neagră” în Parlament, Valeriu Zgonea a afirmat: ”Eu am o singură informaţie. Am văzut că ieri, la grupul parlamentar, când s-a cerut pe bună dreptate, procedural (...) am fost informat cu privire la excluderea mea de partid, şi grupul parlamentar a votat cererea de revocare, au fost trei discuţii, toate axate pe aceeaşi chestiune: că avem nevoie de un preşedinte care să ne protejeze, să nu ne bage în puşcărie, să schimbăm legile, Statutul deputaţilor şi senatorilor, astfel încât să nu mai fim funcţionari publici, să nu ne mai hărţuiască nu ştiu cine ne hărţuieşte. Discuţiile au fost axate pe aceste teme”.

Întrebat cine sunt colegii din PSD care au vorbit despre aceste lucruri, Zgonea a răspuns: ”Aceiaşi. Eu nu vorbesc despre ceilalţi, nu am vorbit niciodată. Dacă astăzi ne supără legislaţia rutieră, ieri ne-a supărat legislaţia anticorupţie, pe unii ne supără legislaţia penală. Sunt de obicei aceleaşi teme pe care le-am discutat în interiorul partidului, în acele şedinţe din care nu a ieşit nimic, de vreo şase luni de zile”.

Zgonea a ţinut să menţioneze că nu îşi aduce aminte de vreun Birou Permanent al PSD care să nu se finalizeze cu această temă ”extrem de stresantă pentru anumiţi colegi”. El a mai precizat că tot ceea ce a cerut, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a fost ”legalitate”. ”Toate procedurile care sunt în Parlament, cu privire la revocarea preşedintelui Camerei, toate procedurile privind excluderea unui membru de partid, să fie cele stabilite în lege şi să fie transparente”, a mai spus Zgonea.

El a afirmat că ceea ce s-a întâmplat cu el ”se poate întâmpla cu oricine”. ”Dacă eşti împotriva Comitetului Executiv Naţional, poţi fi exclus. Mâine poate fi preşedintele partidului, ales prin vot. (...) Trebuie să ne uităm cu atenţie, să nu încălcăm legea partidelor politice”, a arătat el. Zgonea a precizat că nu a primit nicio hârtie oficială din partea partidului privind declanşarea revocării sale din fruntea Camerei Deputaţilor.

ALERTA/Comisia Juridica din Camera Deputatilor discuta la aceasta ora un proiect de modificare a legii avocaturii care le ofera avocatilor imunitate/ DNA a criticat proiectul de lege dupa ce a trecut de Senat pe motiv ca duce la nulitatea unor probe deja administrate in unele dosare 

Comisia Juridica din Camera Deputatilor discuta, la aceasta ora, pe articole, un proiect de lege de modificare a legii avocaturii care a trecut deja de Senat, care prevede, intre altele, ca procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a "suporturilor de sunte, imagine si date", adica a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand avocatilor. Hotnews.ro a scris pe larg despre acest proiect anul trecut, notand faptul ca, intamplator sau nu, aceste modificari vin la scurt timp dupa cazul Sova-Ponta, acuzati pe baza unor probe obtinute in urma unor perchezitii informatice ca ar fi comis fapte de coruptie pe vremea cand activau ca avocati.

 Vom reveni cu detalii



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante