Zi fierbinte în Parlament, cu patru voturi care ar putea arunca bugetul în aer: scăderea TVA, creșterea alocațiilor și tichetelor de grădiniță, pensiile speciale

Zi fierbinte în Parlament, cu patru voturi care ar putea arunca bugetul în aer: scăderea TVA, creșterea alocațiilor și tichetelor de grădiniță, pensiile speciale

Camera Deputaților ar putea da azi votul final în plen pentru patru proiecte de lege cu un impact uriaș asupra bugetului de stat în următorii ani. E vorba despre dublarea alocațiilor pentru copii și a tichetelor de vacanță, scăderea TVA de la 19% la 16% (toate trei sprijinite de PSD) și eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor din MApN și MAI (sprijinită de PNL).

Comisarul.ro va transmite LIVE cele mai importante momente ale zilei din Camera Deputaților
Premierul Ludovic Orban a cerut mobilizare totală a deputaților liberali la ședința de plen de azi și i-a avertizat că cine lipsește ”își poate lua adio de la statutul de membru al partidului”.

Președintele Iohannis, premierul Orban și ministrul Finanțelor au atras atenția marți că scăderea TVA și dublarea alocațiilor ar duce deficitul bugetar în 2020 la peste 5% din PIB, punând în pericol major sustenabilitatea finanțelor statului.

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a anunțat că impactul bugetar al reducerii TVA de la 19 la 16% ar fi de 11,8 miliarde de lei, iar dublarea cuantumului alocațiilor pentru copii de la 300 la 600 de lei ar aduce costuri suplimentare pentru stat de 6 miliarde de lei. ”Deficitul bugetar s-ar duce la 5% din PIB”, a declarat Cîțu, marți, la Digi24.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu

2 „Multă șpagă, aroganță și salarii uriașe”

3 De citit! / O fostă agentă a Secret Service dezvăluie ce i-a spus Putin lui Bush, în 2008, la București

4 De citit!

5 N-au leac! / Priviți ce hartă le-au prezentat ucrainenii americanilor!