Ziar oficial din China: „Măsuri de control pentru timp de război” într-un district din Hubei. Toate clădirile sunt închise și păzite, cei care ies sunt arestați pe loc./Chinezii se tem că e doar începutul

Ziar oficial din China: „Măsuri de control pentru timp de război” într-un district din Hubei. Toate clădirile sunt închise și păzite, cei care ies sunt arestați pe loc./Chinezii se tem că e doar începutul

Un district din Shiyan, din provincia Hubei, a implementat măsuri pentru stare de război pentru următoarele 14 zile, inclusiv închiderea totală a clădirilor, generând speculații că măsura va fi extinsă și în alte zile, scrie Global Times. Locuitorii sunt păziți non-stop, primesc provizii la ore fixe și sunt arestați pe loc dacă ies. Internetul chinezesc ”fierbe” de teamă că măsuri similare vor fi luate și în alte zone.

Districtul a început implementarea măsurilor de control pentru stare de război de joi, toate clădirile fiind închise, singurii care au voie să iasă fiind cei care lucrează la combaterea epidemiei, a anunțat administrația locală, pe WeChat, miercuri seară.

Toate zonele rezidențiale sunt păzite non-stop. Cei care” evadează” vor fi arestați pe loc.

Decizia a fost luată după ce districtul a raportat 137 de cazuri de infecție, al doilea cel mai mare bilanț din orașul Shiyan, unde totalul de miercuri a fost de 562 de cazuri.

Comitete locale din cartiere vor distribui bunurile de strictă necesitate la anumite ore, pentru prețuri fixe. Comitetele vor ajuta și la achiziționarea de medicamente dacă există nevoie urgentă de ele.

La implementarea măsurii vor contribui și forțele de ordine locale. Liderii locali ai Partidului Comunist trebuie să respecte necondiționat deciziile comitetelor locale și să participe la munca de prevenire a extinderii epidemiei.
Cei care au febră sau au fost în contact cu pacienți infectați vor fi trimiși într-un punct de observație medicală din district.
Măsurile au generat dezbateri aprinse în rândul chinezilor, iar pagina unde se discuta subiectul
”Districtul Zhangwan din Shiyan, Hubei, impune măsuri de control pentru timp de război de la ora 00.00 pe 13 februarie” a fost vizionat de 92 de milioane de ori până la ora locală 13.00 (07.00 ora României).
Mulți dintre chinezii care au comentat pe internet se întreabă dacă nu cumva exemplu va fi urmat și de alte părți ale țării dacă măsurile se dovedesc eficiente.

Priviți, asta se întâmplă în China acum! Media independentă americană continuă să publice adevărul...

SURSA: Brighteon.com


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”