Zimbabwe: Mii de persoane au ieșit pe străzile din Harare pentru a cere demisia președintelui Mugabe

Zimbabwe: Mii de persoane au ieșit pe străzile din Harare pentru a cere demisia președintelui Mugabe

Mii de zimbabweeni au ieșit sâmbătă dimineață pe străzile din Harare pentru a-și arăta sprijinul față de preluarea puterii de către armată, măsură survenită în această săptămână, și pentru a-i cere președintelui Robert Mugabe să renunțe oficial la putere, transmit Reuters și dpa.

Pe multe dintre pancartele purtate de manifestanți se puteau citi mesajele 'Mugabe trebuie să părăsească Zimbabwe' și 'Bob nu este unchiul tău' (aluzie la prescurtarea prenumelui președintelui Mugabe).
Pentru demonstrația de la Harare și-au exprimat sprijinul, printre alții, Asociația Veteranilor de Război din Zimbabwe și formațiunea de opoziție Mișcarea pentru Schimbare Democratică.

Reprezentanții armatei au anunțat media de stat că manifestația a fost autorizată, dar au lansat un apel la evitarea violențelor.
Armata a preluat miercuri puterea în Zimbabwe și l-a plasat pe președintele Mugabe (93 de ani) sub arest la domiciliu. Robert Mugabe se află la putere la Harare începând din anul 1980.

Într-un comunicat difuzat vineri dimineața de media de stat, armata preciza că va continua discuțiile cu președintele Mugabe privind 'următoarea etapă'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...