Zimbabwe şi-a înfiinţat propria agenţie spaţială

Zimbabwe şi-a înfiinţat propria agenţie spaţială

Preşedintele statului Zimbabwe, Emmerson Mnangagwa, a anunţat marţi crearea unei agenţii spaţiale naţionale menite să devină un ''instrument de modernizare şi industrializare a ţării'', cu trei săptămâni înainte de viitoarele alegeri generale, relatează AFP.

"Noua noastră traiectorie economică trebuie să se bazeze pe o exploatare judicioasă a resurselor noastre naturale şi pe o industrializare bazată pe materii prime", a declarat Mnangagwa, referindu-se în special la agricultură.

Viitoarea agenţie va avea drept misiune desfăşurarea de sateliţi de observare a Terrei şi de navigaţie care ar urma să amelioreze rezultatele din agricultură, explorarea minieră, supravegherea sanitară şi a faunei, a mai spus şeful statului.

Emmerson Mnangagwa i-a urmat la putere în Zimbabwe lui Robert Mugabe, care a fost forţat să demisioneze de armată şi de partidul său după 37 de ani la putere.

Noul preşedinte a promis să relanseze economia ţării, secătuită după regimul predecesorului său.

Emmerson Mnangagwa este favorit al alegerilor prezidenţiale de la 30 iulie, în condiţiile în care opoziţia este slăbită după moartea liderului său istoric, Morgan Tsvangirai, în luna februarie, notează AFP. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?